Lelaki memang macam ni eh?!

Saya stress dengan laki saya . Dah tahu bini offday , duduk rumah boleh pulak balik lambat . Bila ditanya kenapa balik lambat, boleh jawab saje2 lepak dekat ofis dulu . Sedangkan bini ni dari pukul 5.30pm tunggu 7pm baru terpacak kat rumah. Tak boleh ke lepak waktu bini kerja? Time kita kerja boleh pulak dia balik awal . Bencinyaa ... Nak je satu hari kita buat balik kat dia macam tu apa dia rasa agaknya . Bini apa2 buat kena bagitau, minta izin . Laki sukati je buat kita macam tu . Dahlah semalam orang penat balik keje, teruuuus masak . Tengok dia monyok mungkin lapar. Dah tu takde terima kasih langsung . Tak faham lah laki macam ni (laki saya letu) Saya patut sakit hati ke? Or ni hormon pregnant je??

9 Balas

Sebab tu kena ada komunikasi 2 hala. Penting. Kalau 1 hala je, memang tak jalan la. Tu pentingnya pillow talk. Kadang baring kat atas katil tu, bukan sekadar utk tido. Boleh jugak cuba berbincang dgn suami dgn nada mcm borak2 dgn suami. Boleh try sleep hypnotise @ hypnopedia kat suami jugak. Ni bukan sihir ye. Jgn salah paham 😂 Sy dulu sy tau suami sy akan sampai rumah 1 jam lepas abis keje sebab dia keje jauh so sy tak balik rumah sebab tak nak duduk sorang2 nanti rasa sunyi. Sy stay kat tempat keje, tido dlm kereta. Nanti mesti husband sy dtg pegi tempat keje sy cari sy kalau dia balik rumah tgk kereta sy tak ada. Rumah dgn tempat keje sy 5min je

sama je gn laki sy.. kdg2 depa ni mcm xde prasaan pun ad, sy ni kdg2 bila xmsak pun kesian pulak kt dia, duk pk dia balik keja kang nk mkan apa.. tp bila dia balik keja selamba badak je ckap dh kenyang, pas tu time hri dia off, bukannya reti duk rumah luang masa gn bini , tlong apa yg patut lg2 sy skrg ni dh sarat ngandung, celik je mata dh hilang, tghari bru nmpak batang hidung.. pas tu lpas maghrib hilang lg, dkt2 sy nk tido bru balik.. sy ni duk pk nk besalin kt kg nk tggal dia sorang2 kt rumah pun kesian kt dia.. tp klau bab dia lyan sy tu, seolah2 mcm xdak hati.. hmmm tah la xlrat nk gaduh dh bab ni

suami mcm ni kalau dibiar lama2 mmg x boleh ni. dr pandangan lelaki diorang rasa benda tu kecik tp sebaliknya bg kita. sis cuba cari masa yg dia tgh relax, bgtau apa mslh. bgtau tau bkn bertekak. bincang dpn2. bg suami faham apa & kenapa kita x suka perangai dia mcm tu. dgr apa solution yg dia nk bg. kalau dia buat apa yg dia janji boleh berubah bagus la. kalau buat lg mmg kena skolah la. kalau merajuk x jalan jgk mogok je baru dia tahu. jgn bg dia ambik kesempatan atas peluang yg sis dh bagi berulang2 kali. mana ada manusia boleh jatuh dlm lubang yg sama byk2 kali.

ada pernah ajak bincang ke slow talk tak dgn suami? ada luah perasaan, rasa tk puas hati dgn suami? apa pun ni kena direct bincang dgn suami. kena faham dia, dan dia pun kena faham situasi puan. takde advice lain utk ni, apa pun jgn fikir yg bukan-bukan. tny elok elok dulu, sbb bila mengandung kadang otak dok overthinking je.

tak apa puan bagi dia masa mungkin dia stress jangan ingat perempuan je stress ..lelaki stress dia tak tunjuk tau ..biarlah sekali sekala dia hilangkan stress tapi kalau hari² camtu puan kena slow talk dengan dia cakap baik² ..

Saya x boleh ,balas tetap balas !! Saya sidai dia balik🤣🤣 bini ni Kena garang Kadang2, Jangan nak claim Kita ni auto derhaka eh..Kadang2 terlampau hormat laki pon boleh dia jadi Naik lemak ..mengada2

saya pernah jgk mcm tu, bila tnye knpe blik lmbat jwpnya lepak dgn member.. nk je tegur tpi saya da malas nk ckp bnyk2, bila ckp bukan dgr pn tetap buat lgi...

communication is key. suami isteri kena give and take. kebahagian perlu diusahakan. kalau dibiar itu yg melarat. sementara masih awal perbaiki apa yg kurang.

bwk bincang sis dgn dia..org laki mmg mcmtu..diorang ni slow 😂 klau tkckp,diorang tkkan tahu and slhkn kita balik 😂 pdhl diorang yg slow 😂