Masalah Rumah Tangga...

Hai... Nk tnya la dgn isteri2 lain... Mcm mna cara korg utk kongsikn/ lpskn yg terpendam/ meluahkan apa yg tak puas hati dgn suami... Mksdnya kelemahan suami... Lama sy memendam, lama2 rsa mkn diri sndri, stress sgt. Nk luah rsa mcm buka aib suami sbb smua org kenal dia... Lg pun, de ke org yg nk dgr mslh org lain?

13 Balas

Klw saya..saya wasap kt suami(sbb face to face sy senang nangis😅)..luah bnda apa yg x puas hati tu...tp dlm masa yg sama puji kbaikan yg suami dah buat...jgn luah seolah2 kte x penah buat silap lgsung,mcm dia je yg salah..nty mslah x slesai..ayat utk bincang cri penyelesaian..bkn ayat cri gaduh..and bg saya klw hal rumah tangga ni..selagi boleh settle berdua,jgn cerita mslah kt ahli kluarga..tkut2 makin tmbh msalah

5y ago

Sama la, klau ckp dpn mmg cpt nak nangis.. Dan sy tak suka nangis dpn dia, lg kita tahan nangis tu makin berderau plak jdnya.. Klau nak luah dkt dia slalu wasap je.. Walaupun sy dlm blik dia dkt ruangtamu..