harus kah?

sjak ada bby yg 2 taun kami tunggu, hubungan kami suami isteri jadi renggang. suami mcm xendah penat sy mnjga ank, slalu ckp sy xjga keperluan dia sdgkan bby sy jenis 'high demand' sy akui mmg perhatian sy 100% pd bby. suami patutnya phm tentang tanggung jwp sy, dan xsesekali pertikai nafkah keperluan dia terutama batin. sy lalui fasa berpantang dgn sgt stress dan lepas berpantang masih stress dan makan hati dgn sikap suami. ckp pun xguna, sbb bila berbincang end up dia kta better bwak haluan masing2 klau kami dh mcm org luaq dan bkn psgn suami isteri. sy betul2 rsa stress dan xbhgia dgn suami. suami pun slalu mkn hati dan kta yg dia xredha dgn perbuatan sy,hari2 malaikat kan laknat sy. utk apa perkahwinan klau tambah dosa hari2 tapi bkn phla? tpi bila fikir ank sy rsa trpksa stay dgn suami. sy buntu,adakah penceraian jln pnyelesaian?

2 Balas

banyak kan istikarah minta petunjuk dr Allah .. da kuatkan hubungan suami isteri ni senang je pn..sll solat jemaah bersama 🤗 insya Allah...give n take pun main peranan...ptt suami pun kena paham...n tolong sama² uruskan rumah tangga.bkn hanya fikir nafkah batin je 🥴

Suami puan tu tak tengok keadaan anak ke? Dia sebagai suami pun kena amik tahu pasal anak jugak.