hai smue sy sakit hati sgt dgn suami...dia ade org msg dgn org lain bleh plk pggil syg2 lg....sy skrg mngndung ank dia....hati sy sakit sgt bila tgk msg kitorg xbleh nk ckp ape2...sy rsa nk buang je bby ni...sy pnat la tlong sy...

Mcmne syg nak wat kwn2 smue

42 Balas

jangan buang anak sis, jangan buat dosa. kesian baby. nak besarkan tanpa suami agak susah tapi jaga baby baik baik nanti dah besar sis yg senang, suami pula akan menyesal. org yg dia pnggil syg belum tentu mcm sis. balasan dia buat sis mcm tu serahkan kpd Tuhan. skrng ni sis kena tabah and let him go. lelaki yg mcm tu suka ambil kesempatan kalau kita sabar. tinggalkan je, ajar dia biar dia tau perempuan tak bodoh. suami awak mcm tu awak lepaskan je. kalau dia dah curang waktu awak pregnant skli pun maksudnya tak perlu nak sabar lagi, org preg suami lagi treat dia baik. yang ni maksudnya syg tu memang dah takda jgn kalah dgn pujuk rayu suami kalau dia minta maaf. tunjukkan pada dia org hati perempuan bukan mainan. sy bukan nak menghasut. sy pun perempuan, sy memang akan buat tindakan dari awal sebab sy tak suka lelaki buat suka hati. jgn haraplah. sis sabar okay..bagitau parents sis apa suami sis buat, yg penting jgn pendam..keputusan terpulang dkt sis

Dulu 1st prgnnt suami selalu ikut mak dia tinggalkan i sorang.. Stress sampai mmg nak buang anak sebab selalu anak ngan mak maki i..lps tu i sedar anak ni mmg kekuatan saya takan nak buang.. Gi klinik sorang sampai bersalin.. Pernah doc tanya tak dpt jumpa suami.. 8 bulan mengandung.. Jatuh baby dah takde movemnt i sorang jugak ambik kete pg hsptl admit sendiri.. Bila discharge next day pun i je bawa kete pulang umah.. Skrng anak dah 2 tahun ayah dia pulak tak nak singgah jumpa mak dia pulak.. Terus terbalik cite nye.. Jadi lah penyayang buat anak n isteri.. Skrg prgnnt anak dua mmg jaga baik2 .. Sis tabah lah ye.. Kalau dah nmpk muka baby mungkin ade perubahan..

Baby tak salah sis . Jangan buang baby tu. Baby rezeki yang Allah bgi pade kita dan amanahkan . Sy pun macam sis masa pregnant dulu . Tapi sy kuat untuk baby. Kalau dia syg kan anak dia , dia takkan buat macam tu . Sis amanah Allah untuk die . Sekarang dia buat sis. Esok lusa die akan dapat . Percaya la . Allah maha mengetahui ape yg die buat lagi² sis pregnant . Kalau tepuk sebelah tangan tak bunyi tapi kalau tepuk dua² belah tgn tu yg jadi . Sis syg baby kuatkan semangat . Sy dulu pun kuat sebab baby . Sampai sy habis pantang, sy cri IG pempuan tu . Sy tanya dia. Takde org lain ke nak chat dgn laki org , sy maki hamun die. Last² dia mintak maaf .

Sama macam suami saya , time saya bagitahu saya preg dia buat tak endahja apa saya minta or nak dia takbagi tapi dia akan marah maki dan macam macam . Lepastu satu haritu ex dia hantar cht , rupanya dia dgn ex dia dahlama contac balik , sama sama ada perasaan sayang tu , tahla kadangkadang saya marah dkt dia tapi terlepas dkt baby dalam perut ni . Saya terkilan dgn sikap dia , time saya mngndung dia cari lain . Dia pun pernah cakap anak yang saya kandung ni bukan anak dia . Dia takleh terima anak dia sbb dia masih muda pa semua tapi dgn cara dia main perempuan tu dia boleh pula terima ?

sabar dan berdoa.. smoga hsbad cpt brubah.. kl hsbad sy dia slalu ckp nk kahwin lain... 😆 😆 n sy hndle hal ni dgn relax je, xcpt melenting, sy ckp mmpu ke nk bimbing 2istri..mmpu ke nk tggung dosa2 istri, awk xmampu sbb ibu awk sndri awk xmmpu nk jga hti nya.. brbakti la kdua ibu bpa awk krn gnjran lbh bsar dri bkhwin lain..lma klma hsbh sy xckp camtu, cz stiap dia ckp.. sy akn ckp psal pgrban ibu dia.. sma juga istri bkorban apa sja asl suami bhgia.. 😆 😆

5y ago

Tq smua bg semangat kt sy...sy tau baby x salah sy kuat pn untuk baby ni lahir dgn selamat n sihat.... Sya xnk fikir ape2 dia nk wat skrg....😔😔😔😔yg sya fikir nk cari duit untuk besar kan ank sya ni😣😣😣😣

SubhanAllah. Mummy jangan apa2 kan baby tu. Kalau saya la mummy. Saya akan tgur secara matang. Klu dia msg lagi. Biarkan dia. Just fkirkan baby and u jer mummy. Bawa laki p shopping barang baby. Biar duit dia habis untuk mummy and baby jer. Kalau kasih sayang dia tak bagi dengan setia. Setia la dengan wang ringgit dia. Hahah. Minta maaf kalau kejam. Hehe.

Better bincng elok2 dgn suami .. Apa kurg nya kita smpai dia wat begitu ..sy pon penah mngalaminya sis ..mmg sakit hati sgt2..smpai skrg xleh lupa,,n xtaw nk maafkn ke tdk .. Time die chat tu (utk kali ke 4)kandungn baby 6 bulan..sy tabah kn jugak ,,orgnkata mngndung xelok stress,, bykkn istighfar n doa supaya die berubah.. Apa2 doa pd Allah .. Allah kn ada 😊😀

Bykkan brsabar n brzikir supaya hati tenang, solat jgn tinggal ye.. Awk kna dgr ceramah agam supaya lbh tenang, laki blh cari lain kalo xda, tp ank xkn ada galang gantinya.. Cuba gembirakn hati awk dgn pikir yg happy2 supaya bby awk kluar nanti pun happy2, kalo sedih2 akn effect ank, ank akn ada mslah tingkahlaku.. Pikir msa dpn.. Jgn rosakkn msa dpan awk sbb lelaki..

Mmg perasaan dan fikiran ibu mengandung tak boleh berfikir positif sb hormon.. Hati ibu mengandung mmg sensitif.. Kalau sy d tempat sis, mgkin perasaan yg sme.. Sy harap sis sabar n kuatkn iman..bkn sng nk dpt tu.. Sy kawin bertahun pun belum ad ank.. Skrg mngndung, moga kandungan sy selamat dan sy harap kandungan sis pun sme.. Sabar....

Yg salah suami awak sis..bkn anak😂awak buang suami awak .jgn buang anak .anak mmbawa rezeki .laki awk tu mcm nk bawa awak ni sakit hati . bkn nk runtuh an uma tangge awak..awak ckp cm ni mcm anak awk bersalah..sedang an laki awak yg buat..jage baby elok2..bkn senng nk dpt anak..org tggu anak 10 tahun pn x dpt2..