Perangai Mak Mertua & Suami...

Nk diluah tmpt lain, nti org tahu aib laki sndri... Share sini org xtau... Sekurang2nya trasa lps skit rsa yg xdpt diluah... Kdg2 klako... Mak mertua aku ni suka mengata ank org tp tak tahu perangai sbnr ank sndri... So pengajaran utk aku nti dh tua...? 1. Mertua aku ngata suami sepupu xtrima mertua dia dduk 1 rmh, sdgkn ank dia pun lbih kurang cm tu, berkira mak mertua yg xde arah tuju dduk sama, rmh aku plak tu. 2. Mertua aku ngata tntg suami org lain x keje, xbg nafkah, dia tak tahu yg ank dia dpt gaji bln2 xde bg nafkah pd bini, siap bini kluar duit blanja dapur, beli brg ank2, byr duit rmh, bil2 trmsuk bil telefon sndri, suami, mak mertua, mak sndri, siap coverkn hutang dia dgn kakak dia... Duit mnyk pun de tlg cover. Wlau gaji kami sama tp maybe gaji dia xckup... Ok~ 3. Mertua aku ngata sepupu (lelaki) menggatal layan prmpn lain, dia tak tahu laki aku ni klu whatsapp dr prmpn lain cepat jek reply, bini sndri hntr whatsapp baca pun lambat... Cukup tu jek la ek, bnyk sgt nti... Mmg tabahkn hati, doa slalu tp kdg2 trasa nk luahkn jgak... Crita pd org, nti buka aib suami, takot tmbh dosa. Tp dkt sini bleh la ek... TQ ☺ Doakn sis diberi ketenangan ye...

5 Balas

Ckp je cmni .. astaghfirullah mak xbaik jd mcik bawang then sambil berlalu pergi huhu .biar dy sentap skit🥱 mak mertua sy sk mmbawang hbes ank jiran pnye ktil patah pon dy tau🤣pstu ngta mnantu llki dy tdo mati pdhl ank dy pn sme je.bile sy bahas ckp ank mak pn sm je..ehh dy backup ye plak🤣

4y ago

Tu la kan... Btul2 mcm dlm drama2... Xsangka... 😅 🤭

Klu pendam stress, luah jek, kami yg baca pun bleh buat iktibar... Moga dipermudahkan ye... Moga dilembutkan hati suami & mertua tu...

4y ago

Huhuhuuuu... Kdg2 pk, tu la hidup wanita... Tp xsemua wanita akan rsa cm ni... Sis antara yg kuat la, bleh bertahan...

takkk mslh skrg ni apsal ngan suami puan tuuu??? perangaiiii. argh stress pulk baca. bertambah stress klu dpt mak mertua cmtu.

4y ago

Huhuhuuuu... 😅 🤭 Xtau nk ckp mcm mna... Hsbnd sy tu de baiknya jgak sbb tu pk bnyk kali klu apa2... Tp tu la, tmbh stress mertua... Nasib baik laki sy sedar mak dia cm ne... Kdg2 prnh pk, org suka ngata ni, kdg2 kan balik ke diri sndri... Jgn balik ke ank dia ni sudah... Hope suami sy semakin berubah ke arah yg baik... Sbb slalu klu sy nk tegur or bgtau apa patut, kami kena bergaduh dlu, bru lpa tu dia berubah skit2... Tp take time la... Sbb tu pk pnjg klu apa2... Sbb bnyk jgak perubahan dia...

Semoga diberi kesabaran yang tinggi & dimurahkan rezeki puan 😊

Sbb tu la isteri lagi kenal suami dripda ibu dia

4y ago

Btul sis