Intermittent Fasting During Breastfeed

Hai nak tnya mommies, ada tak yang pernah buat intermittent fasting during breastfeeding? Susu drop tak? Masalahnya mama asek kelaparan jer... Badan pulak bagai dipam2... Please help! ?

5 Balas

Sy rasa takyah la sis. Kualiti & nutrisi dalam susu tu kan berdasarkan apa yg ibu makan. Sebab sis tengah bf. Banyak lagi cara untuk jaga badan. Jangan ambik karbo berlebihan, kurangkan gula & garam especially dalam fast food tu. Ambik sayur, buah, kekacang & air putih lebih. Produk tenusu & sumber protien ambik dalam kuantiti sederhana. Contoh kalau makan ayam tu ambik bahagian dada je, seketul dalam setiap hidangan. Kawan sy turun berkilo2 lepas amalkan clean food macam ni.

Baik sis xpayah buat intermittet fasting sbb sis bf.bdan sis memang perlu byk tenaga. Risau nanti effect Kat air susu.kalau sis masih nk berdiet,sis try Cara lain

Sis sy full bf bby 8 m.o dah. Sy buat eat clean..mkn 6x sehr ikut portion. No sugar no salt. Alhmdlh susu meriah n brt bdn turun. Jgn skip mkn plisss

Pernah buat sis..tp susu xdrop pon ok jew..😊

Sy buat masa baby dh 1thn 6bln. Ok je susu.