intermittent fasting vs breastfeeding

sape ada buat IF dalam masa sama menyusukan baby? boleh share pengalaman tak?

3 Balas

Cuba dulu buat IF 1 hari, klo susu drop stop dulu. Focus susukan baby dulu at least 6 bulan, bagi baby antibodi kuat sikit.. . then, klo nak proceed, proceed la mommy.. sebab susukan baby ni pon actually da bakar kalori.. if waktu susukan baby rasa lapar, minum air suam banyak².. . Kurangkan kuantiti makan, sikit tapi kerap.. & Exercise regularly. 2-3x per week..

Saya pun pernah ajukan soalan yang sama. Tapi rasanya takde mommies kat sini yg buat IF kot. Huhuhu.

5y ago

Kalau bf okay je sebab bf pun bakar lemak dh. Cuma bab makan ni memang tak boleh control. Control kuantiti je la bagi kerap makan tapi jumlah pengambilannya sedikit.

sakit apa