HB LOW & MOHON PENCERAHAN

Hai. Nak tanya. Hb saya low 10.1. Ada kawan suggest makan maltofer. Ada tak yang makan maltofer macam saya?

HB LOW & MOHON PENCERAHAN
28 Balas

boleh amal kan minum pati delima, makan dgg kekacang... mknn yg leh naik hb... konsisten jugak ubat kk... inshaallah nti hb ok. mcm sy anak first lau xmkn iron tu mmg hb maintain 10.6 je dlu....bila makan mmg muntah balik, jd byk amalkan mnum susu kambing lazz dan kurma... hb naik 12 dh ok dah...

sy makan maltofer ni okey je hb , dh masuk 35weeks baru ni first time hb drop 😂 tk thu kenapa . mnggu lepas bagi sampel darah & najis . tunggu result dari kk . harapnya hb naik blik , takut bila dgr doc cakap kena masuk ubat kalau tk naik jgk hb . doc tmbh ubat iron tablet kt sy skrg ni .

3y ago

Sama Mcm saya..minggu ke 32 hb turun..sbb baby smakin besar diorang perlu kan bnyak drh..selain ubat2 ni boleh amalkan jus mamariam atau jus delima

🙋‍♀️🙋‍♀️. .sbb pregnant ank ke 2 mse 2 xbole mkn ubt yg KD bekal kn. .jd loya. .jd nya kne mkn maltofer. .kne plak mse sye 2 nk dpt tblt maltofer sush. .kne mkn yg syrup. .wehuuuu bolee tahann rse dyeee 🤣🤣. .alhamdulillah hb semua oke

3y ago

Sama. Saya dapat ubat dari kk yang 4 jenis tu. Letak dalam beg kuat gila bau. Apatah lagi bila dah telan satu. Terus muntah. Makanan memang habis keluar. Terus saya tak makan dah ubat kk hahahahaha

saya makan maltofer, checkup masa 32weeks hb 10.1, today checkup 34weeks 10.4. hb naik sikit and sy mmg payah hb nk naik. before this doc suggest iberet pun sama xnaik hb. now consume maltofer naik sikit. hopefully next checkup hb makin naik

sy x bole mkn zincofer semua x bole muntah . tp sy try produk shaklee .. untuk ibu2 hamil . sgt sugest untuk korang .. kalau nk tahu bole klikcwasap sy http://Wasap.my/+601117194775/nakbelishaklee

sye pun hb low..first tu 10.3..mkin lama mkin trun smpai 9.0..sye mkn zincofer je xtkar lain sbb zincofer je blh telan..tpi sye ikhtiar mnum jus pati delima..alhamdulillah skrg hb naik 11.6..33weeks

3y ago

Berapa lama masa hb nak naik tu puan after mnm jus delima tu?

saya amik yg nie laa atas saranan doktor.. dah cuba ubat kk.. asyik 10.2 je... lepas makan maltofer terus mencanak naik hb saya.. sampai nurse dgn doktor terkejut.. hehehe saya amik dua biji...

klu sy,,better mkn sayur byk,,n x mnum kafein...sy x mkn zincofer n ubat tgi darah yg lain....hb sy sekitar 11hb ke atas...sy x mkn ubat2 tu,,cz tu la.,..byk effect sampingan...

3y ago

Yer saya makan maltofer sbb x boleh nak makan zincofer yg klinik bagi..kalau makan zincofer sejam lepas tu saya akan terus muntahh..bukan muntah biasa2..mmg muntah sakit smpai ke perut.

saya pernh makan masa kandugn.. 6 bulan.. sbb tiba2 hb saya drop ke 10. something... lepas dh dpt thu saya ad thelesmia... bru dorng sruh stop dn consume ubat dri kkm je