ibu menyusu berpuasa

Hai mummy2..sya baru 66day jadi mama..bby sya dmm, dua kli dh sya bg ubt dkt bby..ubt yg klinik bg..tpy bby sya muntah..dia x blh nk mkn ubt..apa yg ptt sya buat..sya berpuasa..ramai yg ckp sya kena telan ubt n menyusu dkt bby..

12 Balas

ank sy prnh dmam time 2 baby baru 4bln..wlpn doc sarakn bg ubat tp sy xbgi.. sy mkn vitmin c.. bykn mnum i msk suam.. lbihkn sayur dan buah... utk bg susu sy bkualiti.. kl susu bkualiti, susu kan baby kerap kali utk bg antibody nya kuat.. dlm msa 2 hari bby sy dh sehat.. time tu baby sy dmam, batuk dan selsema.. elekan bg ubat kl boleh... susu ibu sgt bgus dri ubt

Klinik mana yg bg ubat tu? Dr pakar ke yang advice? Baby kecik lg, x elok mkn ubat sebenarnya. Kalau masih demam elok bwk jumpe Dr pakar

Baby tak payah makan ubat. Klinik apa yg bagi ubat dekat sis suruh baby makan? Klinik kesihatan selalu bertegas ubat takkan diberi untuk bayi..

66hari (2bulan 6hari) kan.klinik xbagi ubat lagi utk baby sis..kalau baby dmm,mama yg kna makan ubt sbb baby menyusu badan.

Mama mkn ubat..pastu bg bby nyusu byk2..semoga bby cpt sehat ye..klu KK kt tmpt sy nurse mrh..cmne bby blh demam😅😅

Kerap susukan baby. Hri tu ms baby sy demam sy kerap bf dia. Alhamdulillah kejap je. Ptg demam esok paginya dh ok.

Sis.. Sapu je aloe vera(100%) bhgian bertanda bulat tu. In shaa Allah elok demam nya.

Menyusu je byk2 jgn bg ubat kt baby.

Baby mana ada ubat ..

susu kn bby pg bgos sis tok kesihtn ank . lg bnyk susu kn ank yg demam lg cpt dy sehat sis d bnding ubtn2 ni . sy ank msih kecik2 sy amal kn kerap bg susu bdn je supye dy bnyk kencing tok buang2 bnd koto dlm bdn ank. tpi sis trpkse la korban kn puasa sis smntare ank xsehat . batter sis mkn mknn brkhasiat dn kerap susu kn ank smpai ank sembuh.