Ubat tambah darah warna merah

Saya dh buka buku pink nurse bg ubt tmbh darah. Tpi bile sya mkn dlm 10 minit sya muntah ubt tu balik. Ad ubt lain tk untk tambah darah selain ubt klinik bg #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

9 Balas

Bagi tau misi yang ubat tu xboleh nak mkn , mkn ja muntah. Depa akan tukar ubat. Macam sy ni kali ke 3 baru ok xda muntah2 dah .. skrg ni dr bagi ubat iberat .. lepas tu mkn time tido.

Sy pn sme smggu mkn smggu tu hr2 muntah..last2 g frmasi tye ubat yg seakan zinkofer tu..dh g kk bgtw doc doc ckp blh je mkn asalkn HB kite still cantik..

minum dgn air limau nipis sis..klu xpun bagitau nurse kk tukar ubat☺️sy biasanya mlm sdh abis mkn selang 2 jam bru mkn ubat,trus tido sis😁

8mo ago

Oky terima kasih 🫶🏼

zincofer ya sis? saya makan pun muntah.. tp nurse ckp mmg mcm tu, sy pun makan jelah walaupun tahu mmg akan muntah

kalau tak boleh nk makan cakap kat nirse nk tukar ubat ataupun ubat merah tu sis telan dngan sunquick kosong

Zincofer ke? Kena mkn sblum tidur ya, 2jam selepas makan malam, makan ubat terus tidur

maltofer sis..boleh kunyahh dgn mknn..ubat dia wrne coklat ..Beli kt farmasi..

sy mkn sblm tidur utk elak muntah dan pening.. alhamdulillah, lena tidur nya

Minum skli dgn air buah.. sy mkn ok. Mkn before tdo.