Bayi 3 Bulan Batuk Selsema

Assalammualaikum sya tgah dalam runsing mmikir kan bby saya ni.. Cter nya mcm ni.. Bby sya bru 3 bln.. 1.1.2020 sya sakit tekak kira tekak tu bengkak perit nk telan air liur.. Jadi sya prgi hospital check doktor tu x tgk pown tekak sya smua.. Dye kata x pe dye bgi antibiotics saya kata blh ke sya mkn sbb sya bru pas bsalin Dan ada bby, doktor kata x pe blh Je.. So sya mcm pelik check xda smua bgi ubt Je.. G farmasi tnya lgi blh ke tok mnyusu bdn mkn antibiotics sbb ada bby.. Owg farmasi mcm dgr x dgr sbb bising sikit time tu ramai owg.. Dye kata blh sbb masa tu sya bawak kakak nya bkn bby.. Bby dlm kete.. Balik umh kol 8mlm.. Kol 10mlm tu sya mkn laa.. Esk nya 2.1.2020 dlm tgah hri perasan ank sya mcm mrenggek2 titow ingt biasa Je.. Kol 1 ptg Tbe2 bdn nya panas dmm batuk Dan selsema trus..4.1.2020 Bwk balik ank gi hospital tu farmasi blh kata mmng antibiotics ni blh infek kat bby??? kalaw dh ada infek knp laa bgi mbahaya kan bby sya ni.. Smpai jmpe doktor doktor blh kata oo ank kmu dpt utc kira antibiotics tu msuk pundi kencing sbb ank sya mnangis smpai keras kan bdn Dan kaki ??. Doktor bgi antibiotics kat sya Dan ank.. Farmasi pown kata byk Sgt antibiotics ni x blh tok bby.. Bby sya bru 3 bln.. Knp laa jdi mcm tu.. Skrg sya x mkn pown antibiotics ke ubt apa pown sbb bby sya batuk selsema.. dmm Alhamdullilah okay dh tpi x than sbb tgk suara dye dh garau2 dh.. Ada x petua tok saya atau apa2 cadangan tok sya.. Sgt2 runsing skrg ni????

1 Balas

Try guna minyak herba asmak sis..

4y ago

Oo yekew okay sya Cuba.. Terima kasih dear.. Harap2 ank sihat hndk nya Amin