gerakan baby 29weeks

hai mummy2..gerakan & tendangan baby sy kategori tidak berapa kuat..sstgh ibu akan nmpk perut berombak kan,tapi sy jarang..adakah sbb baby sy girl so dia tak brp [email protected]? hr ni dh start kira gerakan baby,dh pukul 1 baru dpt 3 gerakan tu pun slow..mummy2 ada pengalaman mcm sy tak?

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya awal2 macam tuh jg sis, gerakan soft saja sampai 30weeks++ baru strong. Malam lbh strong macam lg aerobic, haha. So day time selang 1-2jam kalau tak gerak saya pancing dgn mnm air es, lalu rest jgn buat apa2 nanti baby akan gerak.

Normal kut tu sis.. Janji cukup 10 dalam masa 12 jam tapi kalau sis macam tak berapa yakin sebab baby gerak lembut sangat sis try pancing dia bagi dia gerak, usually kalau baby okay insyaAllah dia gerak gerak lepas kita buat gitu

Sy pun mcm sis..perut x berombak sgt..pastu gerakan pun slow..baby girl jg...😅 nak kir gerakan pun confuse...kalo nak kira gerakan kuat x smpai la 10 kan..

Saya dah 26wk alhamdulillah Baby gerak aktif sngat😊😊😊 tak kire menit...gerak sllu😘😘😘

Sy GErak sampai nampak kaki ngan tangan dia. Tapi waktu malam je gitu. Siang2 slow

Asalkan cukup 10 gerakan ya mommy..try minum air sejuk n baring..nnt dia lg kuat ok

3y ago

tapi mcam saya pregnant 24 week saya minum air sejuk baby mengeras pulak normal ke ??

Belum kuat lg tu sis. Tggu 32w nnti, xckup nafas tahan dia dok beralun😄

mybe baby nak rest rest duluu , 30w++ mane tahu lagi kuat die kick .

Super Mum

Sabar. Baby blom kuat lgi menari2 dalam perut. Hehhe.

Sy 33week baru kuat