Gerakan baby tak berapa kuat dirasa

Mommy saya 26 minggu , tapi gerakan baby tu tak berapa nak rasa kalau dia gerak .. kalau nak baring mengirim baru rasa gerakan dia ada kuat sikit .. kalau duduk2 saya tak berapa nak rasa. rasa sikit2 je slow sangat.. Adakah mmg mcm tu .. start kira gerakan baby nanti 28 week kan .. mcmna la nak kira dengan baby slow sangat gerakan.. saya ni sebelum preg mmg besar perut ..

6 Balas

Saya dah 28w pun baby tak kuat gerak. I mean banyak je gerak Tapi dia lembut je geraknya jarang nak menendang apa. Saya kira je bila dia gerak selang 30 minit seperti misi saya suruh.

12mo ago

Sy Boy dah scan .. tp tak tau la ada masa tak ada rasa langsung tak gerak.. kalau gerak pn sikit je rasa nya

Cuba sis try banyakkan usap perut dan bercakap dengan baby. Buat je setiap masa macam kita berbual dengan dia. 😊 minum air sejuk2 air masak yg dekat peti ais tu kan.. in Shaa Allah

12mo ago

Saya minum jg sejuk ni lagi2 skrg ni musim panas .. kadang2 sy rasa dia gerak dia tekan pundi kencing trus auto nak kencing baru sy dpt rasa oh dia gerak .. dengan sy lapar tp tu pn ayu je cara dia gerak

normal awak..cuba duduk rehat2 smbil usap2 perut ..tgok dia bergerak mcm mna or makan manis2 n sejuk2.

normal awak. nanti kena fokus betul2. time 28w tu dah kuat dah rasa kick dia, InshaAllah

normal tu .baby kecik lagi. x terasa sangat.. rasa mcm bubble2 je dalam perut .

Sy 31w masih mcm tu, ingtkn dh 28w sng nk kira,