Gerakan baby

Hai mummy2 semua.. nak tnya, Utk gerakan dn tendangan baby ni, kita kira tndg yg kuat sj ke atau yg xbrapa kuat tp masih boleh rsa grkn dn tdgn baby tu. Mcm perut nmpk bgelombanhg gtu, di Kira jg ke sbgi tndgn.. now da masuk 7 bln. #firstmummy

2 Balas

Kalau saya, saya buat satu chat kat ws. Ada saya dengan husband saya. Setiap kali baby tendang, saya akan send "baby is kicking" kalau dia bergerak saya send "baby is moving" So saya tahu berapa lama interval baby bergerak and menendang, bila dia start, bila last, something like that. Saya buat 1 monyet kalau tendang biasa biasa and 2 money kalau tendang kuat sampai saya pun terperanjat 🤣🤣🤣

2mo ago

Macam nurse saya dia kira je pergerakkan sekali. Tapi kalau incase tendangan kuat tak cukup 10 tapi ada rasa dia tendang melmel macam tu, kira je. Tapi monitor sampai nak tidur.

Kalau sy kira semua gerakan, sbb baby sy memang takkan tendang kuat mcm org lain. Sebab uri saya belah depan perut, jadi memang kadang rasa kuat kadang slow.

2mo ago

itulah.. mcm sy rsa grkn dn tdgn baby sy mcm xkuat tp sy boleh rsa ia bgrak2.. dn tndg xkuat. tak la buat sy smpai tkejut gitu.