suntikan

hai mummy . utk first pregnancy , berapa kali suntikan yg kita dpt ? dan apa nama utk setiap suntikan tu ? ?

22 Balas

2 kali suntikan kancing gigi. Dos 1 dan 2. Tpi sis kena ready sbb suntikan ni mmg lain macam sikit effect dia.😅. Silap2 boleh demam, kalau x pun anggota badan akan jadi lenguh2.

5y ago

Ya sis .. sy pula dh suntik bulan lepas wktu usia kehamilan 22weeks. Utk kehamilan ke2 suntik 1 dos saja. Tgn jadi lenguh2 dan bdn pun lemas2 dalam beberapa hari.

Suntikan kancing gigi je tu pun msa da 28w. Kalau ank ptama 2 dos, tp kalau ank ke2 atau seterusnya 1 dos je.

Suntikn kncing gigi dgn satu lg lupa..Tpi dua kli Bila preggy yg pertma..Klu yg kdua n next preggy hnya skli.Jew

5y ago

terimakasih mummy 🥰

Dua suntikan tu, kata doktor untuk mencegah bla kna sengat serangga x bgi kesan kpda baby .

Sy belum dpt ape² suntikan lagi.. Bru 16weeks tp nurse kata lepas ni akn dpt injection tuh.

Saya baru kemarin kena cucuk Kancing gigi, dia punya lenguh sebelah tangan tu uiiii

5y ago

Saya lenguh seminggu jugalah baru hilang.

Suntikan kancing gigi 2kali. Ambil darah berkali2🤣

sy dpt injection kncg gg masa 14weeks ..another dose masa 18weeks

2 kali then lpstu 1kali utk second pregnant dan berikutnya

ETT.. utk 1st pregnancy akn dpt 2 dose..