proses D&C

Hai mummy semua , .. 31/5 saya kene pergi hospital untuk cucuk bius buka rahim then 4/6 baru proses untuk D&C . boleh share x pengalaman d&c .. cucuk bius rahim tu bila2 masa akn kantung akan turun ke ?

5 Balas

sya ggur jgk 16w scan mcm 11w..tp bln 12/2021 thun lps..sya kna msok ubat bwah (induce pill) pagi tu..kna baring sejam ..pastu kluar drh sikit2..mkin rsa cntraction..pastu kluar ketul2..ikotkn kn DnC..tp bilik bedah pnuh.tggu pnya tggu bby dh jtuh .uri je lekat dlm lg..kna korek hidup2 la kt situ..pstu dh xsakit..so sya xsmpt DnC..Dr ckp sllu msok induce rmai yg jtuh sndri xsmpt msok bilik bedah..klu cucuk pnya sya xthu plk kaedah dya

Ikut pengalaman sy last year . Kantung je tinggal . Kosong . Masa tu 16w+ dh x slp ..Admit ward xde pulak bg ap² ubat utk turun sendiri .. Just kena puasa . Masuk ot , baru kena bius .. Buat dnc .. Lepastu , siang tu boleh discharge dh ..

sis d&c untuk kandungan brpe bulan tu? sy d&c masa keguguran 2 bulan..bby dah keluar dekat rumah, cuci untuk keluarkan kantung..sy takde cucuk bius buka rahim..sy terus masuk bilik OT, kene bius, terus xsedar..tau2 dah siap je..

2y ago

oo yekee..semoga dipermudahkan urusan..inshaaAllah xde pape yee..doa banyak2 semoga proses cuci nnt dipermudahkan..❤

semoga dipermudahkan awak... saya xda pengalaman mcm ni.. tp sy pn bru lps miscarriage jatuh sndri 7week xyah cuci pape.. bile dgr psl d&c rasa cuak plk... sy doakan awak baik2 sehat lepas2 ni.. Aminn

2y ago

sy pn x pasti klu nak bagi kantung jtuh sndri.. sbb time saya tu tetibe je klua tp time tu da x sakit pape da sebelum2 tu je yg sakit dgn drh byk..

Allahu sis, semoga dipermudahkann segala urusan, Saya tiada pengalaman D&C, sbb saya hari tu gugur sendiri je, semua turun habis, tak perlu D&C. Saya week 12 pun masih kosong hari tu😢