Bleeding 11 week dan d&c

Pagi 31/5/2021 sye bleeding teruk. Terus pegi PAC utk scan. Doc kata still ade kantung dengan janin still ade dlm rahim. Pengalaman sye sakit tu antara 1-10. Sye ckp 7. Terlalu sakit sampai mengalir airmata ni. Doc korek darah beku utk keluarkan kantung pon tak boleh jugak. Pad pagi tu je dh 4pad tukar. Terpaksa D&C bius separuh badan. Alhamdulillah berjalan dengan lancar. Tak terasa sakit. Cume rasa kene pegang gitu je. Ade tak yg pernah buat d&c pantang berapa lama yea. Mcm doc ckp kat sye 3kali priod. 1/6 sye dh balek rumah dh start berpantang jadik sye boleh terus mkan acid folic ke????? #ingintahu

2 Balas

folic acid tu vitamin. xsalah pon makan. tp kalau bole jarak kan plan next baby tu. mcm sy 3 bulan pertama santai je. lps 3 bulan bru start opk msa subur semua. 6 bulan lps gugur lekat balik skrg 26w

3y ago

Terima kasih sis.

mcm sye sis baby first... sye pantang 3bln sblm nk cuba pregnant blik... alhamdulillah blh lekat, kalo blh jgn kurang dr 3bln,smga urusan sis dprmudahkan ya. asid folic blh je sambung mkn sis

3y ago

Terima kasih sis