D&C 8 weeks

Hi nak tanya 8 weeks no heartbeat detected & no growth ..kalau d&c kat swasta agak2 berapa kos ye? Full bius ke? Kat area KL. Gov hosp bagi tarikh lambat. Takut tak bagi bius nanti.

3 Balas

8w normal xde heartbeat lagii. please tgu lagi 2w. nowadays bagi half body bius je. xbgi full. d&c semua hospital bagi bius. xkira swasta or gov. nak pegi swasta, call je hospital swasta tu, tye sana sbb cost setiap hospital x sama. procedure pon x sama.

1y ago

sebab sudah scan atas dgn bawah dua kali. tak de movement & heartbeat. kantung & janin masih ada. doc suruh mari d&c 22/11.

Saya keguguran minggu 12, sama mcm puan juga. Janin stop membesar dan no heartbeat. Doktor masuk ubat kat bawah utk induce delivery. Lepas 2-3 jam keluar bersih, so doktor tak buat d&c, tak perlu bius2.

1y ago

puan tunggu berapa lama? lepas detect no heartbeat. doc bagi saya 2 minggu ...

saya buat d&c di private dlm 2.5k tapi tak admit terus balik.