Tak jumpa heartbeat pakai doppler

Hai mummies, harini saya checkup 15w dekat klinik desa. Nurse guna doppler nak cari heartbeat baby tapi tak dengar. Nurse kata mungkin kulit perut tebal tapi saya asyik fikir je dari tadi sampai tak tenang hati dibuatnya.. Ramai yang kata normal je.. Tapi saya risau sebab kandungan pertama kan.. Nak buat scan mahal la pulak 😥 Tapi kalau cek heartbeat guna mesin kat hospital tu dengar je. Last cek 4/7 kat klinik kesihatan

Tak jumpa heartbeat pakai doppler
49 Balas

normal. saya pun sama 15 weeks nurse check takda bunyi. in the same day pergi check up scan di swasta. alhamdulillah dengar je heartbeat. Doc swasta cakap sebab kecil sangat lagi.

15w normal x dengar lagi,selalunya msuk 18w baru akn dengar,jgn risau la,baby kecik lg,saya hari tu pn 18w begitu baru jelas guna dopler,tp klu risau blh pegi scan kat swasta

Xpe sis nanti 17w ada Lg scan kat kk.. Sy aritu x dengar jugak masa 12w kat kk. Nurse guna dropper. Pastu jumpe doct utk scan, OK jer baby duk gerak & dengar heartbeat.

sy cek sendiri guna doppler. 20 weeks baru dgr jantung dgn kuat..bawah 20 weeks memang susah sbb baby kecik unless guna doppler yg mahal harga beribu baru senang detect.

sye smpi 24 mggu tk bleh dgr pki benda alah ni .. hahaha kne scan je kira manual .. pastu 28 mggu bru dpt dgr tu pun sayup2 hahaha .. jgn risau

awal sgt ikutkn ni. sy check gune doppler ni pun masa 20weeks. time tu da sng nk dpt detect. jgn risau slagi tkde bleeding baby puan ok je tu

normal je tu. sy pn doc check dia kata xdpt la dgr jntung bby. tp bile scan. jntung bby okay je. prut sy pn jnis tebal tu susah kot dgr.

Saya check semalam guna doppler kt KK Sg Besi. Tp sy bru 18w. Mgkin 15w kecik lagi. Jgn stress2 tau. In shaa Allah tak ada pape ♥️

Takpe, normal je sis. Selagi tak sakit bahagian perut, takda pendarahan in shaa Allah semua normal ♥️ bersangka baik selalu ya

normal untuk 1st pregnancy risau pikir mcm2..puan jgn stress doa yg baik2.. insyaallah semua ok tu..happy pregnantcy!

2y ago

Terima kasih sis ❤️❤️