Kehamilan 32minggu

Hai momy, boleh saya tumpang tanya. Hrini saya scan utk 32 weeks, doktor kata baby melintang, kepala di bahagian kanan perut. Normal ke momy??? Misi pula ckap baby masih dalam fasa kedudukan tak stabil, boleh berada dimana shj, nanti 36 weeks dia akan turun kepala ke bwh. Tpi doktor mcm risau, katanya kalau 37 weeks masih x turun kepala kebwh perlu refer ke hospital. Saya takut laa ada tak yg mcm saya 32 weeks tp kepala x berada di bawah ???

26 Balas

normal sis sbb masih ada ruang utk die gerak wlau sempit.. mudahan bila msuk laluan nanti kekal lah.. seingat sy ank first dulu 34w xmsuk laluan lg,scan sblum tu elok je duk dlm laluan.. skrang ni 28w misi kd ckap kpala msuk laluan dh,scan 28w pn kekal kat bawah