32 Weeks Kepala 34 Weeks

Hello Semua, Sesiapa ada pengalaman bila scan body size tunjuk 32 weeks (betul) tapi kepala 34 weeks? Doktor kata ok x perlu risau. Tapi sy risau. 1. Adakah ini normal? 2. Kalau masa delivery akan ada kesusahan? 3. Setelah lahir kepala baby akan nampak obvious sangat x? 4. Baby akan rasa sakit x? :-( 5. Apa sebab benda ni berlaku? 6. Cadangan?

3 Balas

saya scan masa 32 weeks, dktr ckp badan baby 30weeks kcik 2 minggu. kepala seiring dgn prkmbgannya. cuma bdan je kcik skit. Dr advice mkn byk sayur n buah2 byk air sbb saya kurg nutrisi n dia kata normal kcik skit tapi jgn smpai 4/5 mnggu lwat prkembangan. tp Tula tgk scan 4d dktr kata pipi baby tembam cuma bdan je kcik skit. n nowww saya mmg keep ambik syur n buah2 .

Jgn risau...that is normal even to most of the babies. Kepala mmg akan laju skit growth spurt dia. Sy pun ade pnglaman mcm you(risau kepala baby besar even doc kate normal) but now alhamdulillah, my baby boy selamat lahir(normal) dkt dunia ni.

3y ago

Lega rasa. Hm saya scan baby saya kepala besar 3w dari badan.

Mmm.. Mcm anak saya juga.. Tp time beranak depa dah plan suwh operation.. Takot baby x lepas nk deliver.. Baby x sakit pun... Ok ja.. Cuma nti kena follow up je ngn pihak hospital..

5y ago

Yeay!