32 Weeks size kepala 34 weeks

Hello Semua, Sesiapa ada pengalaman bila scan body size tunjuk 32 weeks (betul) tapi size kepala 34 weeks? Doktor kata ok x perlu risau. Tapi sy risau. 1. Adakah ini normal? 2. Kalau masa delivery akan ada kesusahan? 3. Setelah lahir kepala baby akan nampak obvious sangat x? 4. Baby akan rasa sakit x? :-( 5. Apa sebab benda ni berlaku? 6. Cadangan?

5 Balas

Sy ada pengalaman mcm ni... pergi KK doktor scan, kepala besar. Sampai kena refer pakar. Tapi, bila sampai kt pakar. Takde ape pun... sbb kadang2 scan ada jugak yg tak brp tepat... so, jgn risau... 🥰moga di permudahkan semuanya...

Sy penah 34weeks tp scan kpla baby 36weeks n doc ckp xde ape pun normal je sbb scan tu anggaran je. Bila beranak Alhamdulillah ok je xde nmpk besar ke ape kpala baby tu Now baby dh 3month .

sy sis prnah scan kt kk cmni. tp sy tk puas hti sy g scan kt pakar alhamdulillah tkde ape. kdg2 scan tu tk tepat pun just anggaran je. yang pnting sis jgn stress2 n always positive ye

5y ago

Thank you for the kind words sis 😍

Normal sis.. kepala baby saya 36 weeks bila body saiz 34.. lahir normal.. doktor cakap kalau beza tu banyak sgt,ada masalah.. kalau tak, normal..

Mcm mna keadaan baby pn skrg?