Kehamilan 32minggu

Hai momy, boleh saya tumpang tanya. Hrini saya scan utk 32 weeks, doktor kata baby melintang, kepala di bahagian kanan perut. Normal ke momy??? Misi pula ckap baby masih dalam fasa kedudukan tak stabil, boleh berada dimana shj, nanti 36 weeks dia akan turun kepala ke bwh. Tpi doktor mcm risau, katanya kalau 37 weeks masih x turun kepala kebwh perlu refer ke hospital. Saya takut laa ada tak yg mcm saya 32 weeks tp kepala x berada di bawah ???

26 Balas

Sy pn 32w sis, scan 2 hari lepas dr ckp baby sy pn masih kpala kat atas tapi dr kata bby masih bleh berpusing smpai 36w kpala dia kat bwah, hrap kpala baby sblum 36w dh kpala kat bwah ..

sya bersalin 26/2 ..3 hari lepas ..baby baru 30minggu 2hari berat 1.4...kepala bahagian kanan perut jgk sis..kna czer..alhamdulillah masih bernafas..doakan bby saya..

selagi blm 35 weeks jgn risau sbb 32 week tu masih boleh pusing balik,pujuk2 baby selalu,doa byk2,mcm sya pun dh nk ujung2 bru baby pusing ikut laluan.

Tidur jngn melintang mommy mennyiring sahaja kalau nak terlentang on sekejp jak jngn lma" posisi tidur pun memberi kesan jga tu

6mo ago

ha kena elakn tu kalau mommy tidur menyiring baby rsa lebih selesa untuk tukar" posisi kat dlm

selain tu momy ada tips tak utk betulkan kedudukan kepala bayi supaya berada di bawah

6mo ago

sy xpsti sbb sy buat kja bnyk cangkung pstu stiap kli scan dr kata bby kpala dh kbawa uri kt ats mngkin dgn cra bnyk cngkuk rseny sis cbalh ya

saya dulu 32 week pun melintang, masuk 35 elok kebawah dah sampai lah bersalin..insyaAllah nanti baby pusing tu

gi urut sis Cara traditional, tapi Cari yg pandai jngan urut dgn org yg tak pandai bahaya, di keramat ada

sy dri 32w-35w bby melintang..pastu bru bby ok..dia jd cephalic..sbb msih ad ruang utk dia gerak²

batter urut sis. sbb Bila melintang kekadang Kita yg tak selesa, tapi kena urut dgn org yg pandai

sama sye scan pun doktor kata bby melintang.. doktor risau bile dh nk bersalin nti bby masih sama