Kencing Kotor

Hai Mom....sy pregnant 11mgu...2mgu lepas dah makan antibiotik sbb kencing kotor...nie td sy cek lagi,kencing kotor maximum...sok pagi nak kene cek lagi....kalau x ok,kene refer hospital...ade sape2 tau x cara nak hilangkan kencing kotor dalam mase singkat nie?

20 Balas

Panties kena selalu bersih.. pakai panty liner setiap hari dan tukar every 3 hours. Saya pun kena sakit kencing masa mengandung ni.. siap ada darah.. kencing color merah. Sekarang tengah on antibiotic yg dah keberapa kali tah. Minum air barli suam dan air masak every 30 mins. And kebersihan panties. Sebab kuman masuk dari luar jugak.

Sis sblum check up pastikan minum air masak byk2..sy mmg tiap kali nk check up buat cm 2,smpai 2 gelas sblum g klinik..nti bila dh time nk test urien pundi kencing dh penuh dh..time 2 mmg kita akn kncing byk,dan pastikan air kncing jernih baru xlekat kncing kotor..good luck sis.😊

Banyyakan air suam and minum air barli suam. Masa saya kena kencing kotor, tak makan pon ubat yang doc bagi (jangan tiru ye) sebab tak boleh nak telan. Alhamdulillah lepas seminggu takde da kencing kotor

Kencing kotor jawapan dia kena minum air masak byk2..sbb kencing akn clear kalo kita kencing byk kali...sya prnah smpi kencing tu bdarah...tp dokt bg antibiotics and suh minum air masak byk2

Sis mcm dehydrated je nie.. 1 lg, masa ambil urin, kna ambil yg mid stream punya.. cuci dlu vagina & kencing sikit then tahan kejap baru tadah urine tu.. sbb takut contamination drp luar vagina..

5y ago

Biasala tu.. sy pn pnh kena mcm tu.. time nk wt urin test la xnk kluar urine nye pun.. elok² urine clear, tiba² ada mcm² plak..

Sis. Consume air barli. Rebus sndiri jee Dan minum. . Sy pernah kena bulan lepas kurang Dr Seminggu dh xde rasa sakit2 dah. .Insyaallah. Arahan doktor

Minum air kosong byk2. Mnum barli suam. Plg pnting lps kncing lap petpet bg kering then tukar panties dgn kerap keyh 😙 shri 4,5 helai pon xpe

minum air banyak. rebus barli! pastu before kencing tu, cuci private part ambik kencing kt pertengahan. Saya baru okey ritu

Bykkn minum aor kosong.. Sya masa nhadung ank slung ada kencing koto. Doc soh bykkan minum air kosong alhamdulillah

Kene kerap minom air...kejap2 minom..mmg asik masok toilet laa..minom air bali pon ok...semoga cept sembuh...😊