bila boleh scan jantina baby

hai mommy2 semua..nak tanya ye, bila kita boleh scan jantina baby ye..suami saya asyik duk tanya je..tadi pun dia suruh tanya doc bila boleh tau jantina..malu saya nak tanya..nasib la dia x boleh masuk sekali masa checkup tadi

13 Balas

Seawal usia 4 bulan kandungan tapi samar-samar. Masuk bulan ke-5 dan kalau buat pakej Detail Scan lagi jelas result, jantina pun jelas nampak, boleh tahu cukup atau tidak jari jemari si comel, jantung cukup chambers ke, tulang kaki tulang belakang normal ke etc.

4y ago

Bergantung dengan klinik juga. Saya buat di Shah Alam bulan 10'18 so dapat harga promo RM88 saja. Normal price RM100+ kalau yang scan tu sonographer biasa dan ada cecah sampai RM250 kalau yang scan tu Dr pakar O&G (visiting).

Sy scan 18week.kt.kk doc dah bg tau gander baby..hehe...kalau nak betoi2 nampak jelas 20week ke atas...kadang x nampak sbb baby duk kepit..😂

Klo sy haritu g swasta 25w..skli buat 4d..hihi..klo kk dia akan bgtau bila scan yg ke 28w..tu pon klo bby bg kerjasama..x berkepit je 😅😅

Detail scan 24 ke atas.. sebelum 28.. kalau jantina biasa buat 20 weeks ke atas

Selalunya 20weeks ++ lebih sesuai.. Nampak lebih jelas dan yakin.. 🌹

Kalau kk, dokter akan bgtahu gender baby kalau kandungan 6bulan keatas.

Saya scan masa 15weeks kat klinik swasta, dia trus bagi tau gender.

sya last year 18th weeks dah ble buat gender scan

saya tengok masa 21w sbb buat detail scan...

On 20 weeks dan ke atas 🤗