scan jantina baby

Assalamualaikum .. hai mommy . nak tanya bila bole buat scan untuk tahu jantina baby ye ? kandungan sy baru 16minggu ?

19 Balas

Tunggu genap 7 bulan baru tau dn nampak tu jantina nya kalu masi kecil ,Blum lagi nampak,tapi kalu mengikut bidan kg. Mmng dorng bole tau apa anak kta ,itu pun kalu kta kadang berurut nak anak kta dlm keadaan yg baik

Tgk atas sonographer sis. Klu yg b’pengalaman & pandai, masa 15weeks pun dh nampak. Sy tau gender masa 15weeks. Clear lg sonographer tunjuk. Tapi kalau nak selamat, buat masa 20weeks ke atas

Untuk btol2 pasti better buat 20weeks keatas sebab dia xbentuk ng elok lagi kelamin dia macam sy mula2 ckp boy kedua ckp girl pulak smpai laaa skrng keliru boy ke girl😂

Boleh tu boleh, kena tengok doctor jugak ada yg mahir cari ada yg kurang mahir. Tapi kena ingat jugak, klau baby takmau tunjuk, scan 30week pun dia takmau tunjuk 😂😂

4y ago

Nampak or tak bayaran kena bayar mcm biasa je 🤭

Try buat details scan masa 20w InsyaAllah boleh terus nampak gender sekali. Sebab doktor kata details scan paling penting masa pregnant ni😊

22weeks ke atas, trll cpt scan rugi duit kalau tak nampak. Apalagi kalau girl susah nampak early. Haha

Sya smlm ada checkup o&g..doc scan belum nmpk jntina,tk jelas..17 minggu 6 hari.

Sye scan ritu 19w doc ckp girl 😊 tpi nk betul² pasti next scan 28w😍

tggu lagi 4 minggu seeloknya.. nnti lebih jelas 😉

Waalaikumussalam, 20 weeks above dah boleh sis 🤗