sedih..

Hai mommy semua siapa di sini yg mengandung tampa sah perkahwinan.. ada bila bersalin nanti di hospital kerajaan byak halangan yg perlu kita hadapi..sy buntu dan stress sgt bila ingat diri sendiri mengandung tampa sah...sbab suami dulu pernah berjanji ingin kan baby lepas sy mengandung dia balik pergi isteri lama nya.. sy bukan perampas suami org sbab dulu suami ckap dia akan bercerai dgn isteri dia.. 3tahun lebih hidup bersama dgn dia tp bila sy mengandung di pergi balik dgn bini lama nya.

6 Balas

Kasi kuat bah semangat ko, kita perempuan boleh hidup tiada lelaki, kalau dia mmg sudah tidak mau sama ko, apa lagi ko mau fikir ttg tu janji. Kasi besar tu anak ko bagus bagus, tu harta dunia ko, lelaki ni nasib lah kalau ko jumpa yang bagus, tapi kalau jumpa yang sampah, bagus buang saja. Ttg hospital kerajaan tu, sekarang kes macam ni bukan lagi kes terpencil, ko jawab saja kawin kampung tapi tu lelaki sekarang sudah lari tidak mau bertanggungjawab. Jangan stress jangan sedih, Tuhan jadikan wanita sebagai ibu yang mengandungkan n melahirkan anak sebab Dia tahu, perempuan ni kuat .. all the best

4y ago

11bulan lepas da post ni puan

oik.. jgn sedih2 dan stress... ok sja tu. hospital xkn tnya byk. ckap je kmu Single mother. lepas tu mrka akn buka buku pink utk kmu. soal lelaki tu kmu lupakan sja. kmu fokus dgn kesihatan kmu dan bby kmu. jaga bby kmu tu dgn bgus2. didik dia bgus2 nanti dia besar dia akn jaga kmu tu. Tuhan Tau kmu kuat sebb itu dia jadikan kmu ada bby. sebb bby tu lh yg akn jaga kmu bila kmu tua nanti. bby tu lh anak yg bertanggungjawab dan syg akn kmu nanti. percya lh sis.. ok..

tidak sah? tapi kalau ada surat khawin ada saksi dari ktua kg sah sda tu suami isteri bg ja tu surat khwin klu nurse tnya ckp ja Dia ksih tnggl tme pregnant tp kmi blum cerai blng.. nt tu baby dpt Bin jg tu sbb kmu ada surat khwin. ksih kuat ja smangat saya pn pregnant tnggu hari lg mau bslin and I'm single mother sbb llki tu xmo btnggungjwb. sis msih beruntung sbb msih ad srt khwin sng urusan nt bt srt brnk.. yg pnting jaga baik2 ja anakk.. goodluckk

4y ago

Dah 11 bln lepas post ni sis

Saya nak tanya , kalau awak sudah bersuami kenapa awak kata perkahwinan tidak sah? Tapi xpe , awak gi je hosp kerajaan buka buku pink (itu lagi penting bha) .. cheer up ! Awak sedang mengandung jangan sedih dan ada negative thoughts, kasihan bayi awak .. sekarang awak ada anak sebagai sumber kekuatan awak 😊

5y ago

Sbab sy dgn dia tak dapat buat surat kwin sis, sbab dia dan isteri pertama dulu Blum sain surat cerai,..sy dgn dia cuma kawin di saksi kan fmly dan ketua kampung.

be strong sis...pasal laki tu,sis tak payah pk dah...yg pnting skrg jga kesihatan sis n baby dlm kndungan tu...sis pi klinik buka buku pink n buat apa yg patut...jgn risau...pihak klinik/hospital tau nk handle kes mcm sis ni...chill2 ok...jgn stress2...sis kene kuat utk baby ok...😊😊😊

4y ago

Post ni dah 11bulan lepas dah sis. Maybe dah bersalin kot empunya

Ada sijil kawin tak? Kalau xde, xpe, sis pegi je hosp, register/buka buku pink, bgtau ibu tunggal, nnti masa buat surat beranak pun boleh register anak atas status ibu tunggal. Jgn bimbang, klinik ibu dan anak ok je tu sebab, yg plg penting bg mereka adalah keselamatan ibu dan anak..

5y ago

Xpe lah sis.. Dah pegi buka buku pink? Selepas bersalin di hosp, labor room akan bagi surat utk registerkan surat beranak anak..