Perasaan suami pd isteri.

Assalamualaikum/hai, maaf saya hanya ingin tahu apa perasaan jujur suami pd isterinya yg selalu dimarah, ditengking herdik, dicaci maki, dikerah tenaga mcm pembantu rumah, tak suka berbincang, tak suka ditegur, gelar isteri dgn perkataan tak sepatutnya sprt b*d*h & b*b*. Pukul isteri drp atas kepala smp kaki. Suka merendahkan isteri & memuji perempuan2 lain yg bekerja. Dulu sy kerja sblm kahwin tp lps kahwin sy berhenti sbb dia yg suruh. Ibarat isteri tiada nilai di mata dia. Maaf sgt ye atas soalan. Sy cuma berharap sy dpt faham perasaan suami sy pd sy. Harap para suami di sini dpt membantu sy memahami perasaan suami sy. Terima kasih. Saya juga tertanya adakah sikap dia ini tanda dia mempunyai perempuan lain? Adakah dia mempunyai org lain utk dijaga hatinya? Kerana suami sy lebih menjaga hati org lain drp sy cthnya sy terkejut dia pergi ke medispa muslimah lalu diurut tanpa glove di bahu, leher & kepala. Dia turut suruh sy diam & melihat shj perbuatan tersebut. Dia kata perbuatan sy masuk bilik dia sdg berdua dgn prmpn tgh urut dia telah membuat prmpn tersebut terkejut. Dia ke situ krn alasan terdesak ingin rambutnya cantik utk hari perkahwinan adiknya esok. Apa pendapat tuan-tuan? Ya, saya tahu saya telah berkahwin dgn lelaki yg salah. #seriusnanya

4 Balas

lelaki dh angkat tgn, please la angkat kaki. syg diri awak dlu. boleh report polis dh tu kalau pukul. keganasan rumahtangga. ambik gambar bukti semua lebam2 yg ade dkt bdn. pg klinik or hospital. mntk report dri doktor, pegi balai buat report polis. keganasan rumahtangga dan report cover diri sekali. ini bukan tanda dia ade perempuan lain tapi ni dia ada mslh mental. pukul isteri sesuka hati. die rasa die berhak buat mcm tu dkt awak, sbb die tau awak x berani nak ambil tindakan dan awak tak bekerja. jgn jadikan diri awak hamba dia. syg diri awak dlu, sementara boleh bgun ni pegi buat report polis dlu. kalau nak ambil tindakan berpisah, boleh bwk semua report tu ke mahkamah syariah. boleh tuntut fasakh. tapi please,kalau dah lepas dri dia, jgn patah balik ke dia semula. sbb dia akan repeat buat benda yg sama berulang kali.

2y ago

sbb tu ckp, kalau awak kena pukul amek gmbr kesan kena pukul, lebam luka darah n so on. kalau ade bjet lebih boleh psg cctv dkt rumah or hiding camera, letak dkt tmpt yg selalu die pukul awak such as living hall or bilik. connect kan dgn phone. lps kena pukul terus pegi hospital, minta doktor rawat dan keluar report atas keganasan rumahtangga. selalu doktor akn tanya punca awak cedera. lps tu pegi balai bwk report tu utk cover diri. lagi 1 dkt phone ltk speed dial number org yg berdekatan, family jiran kwn, incase teruk awak call immediately for help. or direct call emergency, 999. sye tau bukan sng nk detect kes keganasan rumah tangga ni, my friend dlu pon mcm u, tpi everytime die kena pukul, die pegi report.bila dh byk report, police will do something. after a few years jugak die fight, now alhamdulillah, die dh lps. cuma hak penjagaan anak dpt dkt husband die, sbb masa tu die x bekerja.

Sedih sy baca..kalau ikut logik takde siapa yg akan layan org yg dia sayang mcm suami sis layan awk. Awk pun rasa mcm awk takde nilai di mata suami kan? Dari sikap dia, ya awk takde nilai pd dia, dan mungkin dia dah tak sayang awak. Awk tolong la syg diri sendiri dan tinggalkan lelaki mcm ni. Awk try la pg pejabat agama bwk report polis yg awk pernah buat dan cerita masalah awk dari a-z. Mintak tlg pejabat agama bantu..

Life is too short! If as a wife you dah cuba usaha untuk buat habis baik, dan dah berdoa habis baik, tapi kalau suami tetap tak berubah, boleh let go. If dia taknak bawa berbincang & tak nak solve all these problem, seeloknya you kena fikir untuk diri sendiri.

baik angkat kaki je la...for what stay dgn org cmtu?