suami memancing

Nak tanya.. org kata tak elok kalau isteri tengah mengandung , suami pergi memancing?? Betul ke? Suami sy pergi memancing, saja katanya.. Sbb ni kali pertama dia pergi memancing dgn kwan dia.. Kami pjj.. Tapi haritu tgok pu azman ckp, benda tu syirik.. Jgn percaya.. Beri pendapat, tq...

20 Balas

bole je mancing . jgn pedajal jela . niat pon yg baik2 je mse p mancing . contoh mancing sbb nk mkn ikn or bg bini mkn . jgn mancing p naya ikan2 tu pula sudh la . sbb wlau pon dy mitos tpi niat klau xbetol p mancing bole jdi nt trbwk balik bnd lain atau pon trtngkp ikn pelik . prnh brlaku kt kwn dlu . suami pancing sbb niat xbaik trtngkp ikn pelik ad 1mata je . esk2 tetibe bini dy keguguran . maaf klau bunyi mcm menakot kn . bkn nk tkot kn awk ye cume nk smpai kn je . kdg org dlu xbg bkn sbb pntg larg sgt sbenr ny tpi dorg risau bnd gitu brlaku . sbb mmg ad kejadian sbenr .

Habis tu mcm nelayan kena duduk rumah 9 bulan la eh klu bininya mengandung? Mengarut je. Tu semua pantang larang orang dulu dulu. Orang dulu dulu tak semuanya yg berpelajaran. Bila sorang dah menyampaikan ilmu yg tak betul, habis semua 1 kampung akan terikut. Syirik klu kita percaya. Doa yg baik2 je sis agar anak dalam kandungan tu memebesar dengan sihat dan sempurna.

9mo ago

Bukan macam tu sis. Niat diorang Sebab Taknak bagi kita atau suami menzalimi binatang. Contoh nak memancing boleh Tapi jangan guna umpan yang hidup

Sye nih suami ajk ikot skali.. hehe 😁😁 klau larat sye ikot lah.. klau x, hmmm tido kt umah lg sdap.. 🙄🙄 dia ajk lepak tepi kolam tuh bkn bole tegakkan tulang blkg.. asap rokok lg.. malas nk g.. huhu rituh sye pnah ikot skali naik rakit.. tmpt selesa ada bilik aircond sye ikotlah.. hahaha 😅😅 demand ckit.. hbih dia asek ngn hobi yg kita penat layan ank kt umah..

5y ago

Huhu better xpyah ikot.. letih lah.. duk tggu ikan je.. haha baik kt umah tido ke pe.. just pesan kt dia jgn seronok sgt, jgn tamak.. tuh je.. org tua2 punya pesan sbenanye sbb tuh je.. 🤭🤭

Takde apa lah tu. Sy dr ank 1 smp msuk ank no3 ni ikot je husb pg mancing.. org dulu2 ckp mcmtu spya suami jgn tinggal2 kn istri wkt mngndg jd dia takut2 kn la hehe😅. Mintak yg baik2 jaa

5y ago

Hehheehe kan.. Tq ye sis

Memancing dengan tujuan spt ikan dibuat lauk tidak menjadi masalah. Tapi kalau sampai menyiksa ikan , maka elakkan. Utk details tengok youtube ustaz azhar idrus 🙂 insya Allah membantu..

Jgn lah dok caya sgt. .org2 tua2 tak bg sbb nti tkot bnde halus ikot laki balik dri mancing. .diggu nye bby dlm prot. .tu yg saya tahu lah. .btol ke tak saya tak pasti. .

Syirik je. Adik sy kaki pancing. Rileks je g mancing masa bini dia pregnant. Alhamdulillah baby kluar comey sgt. Xde efek pon.xleh pcaya sgt dgn bnda2 mcmni.

Risau jugak dgn pantang suami tk boleh memancing wktu isteri mngandung.. Bila baca comment2 mommies..lega hati..Sbb suami sy kaki pncing..

5y ago

Haha tulah kdg pk bgus gk.. dri lepak mamak ngorat pmpuan Endon ke kan.. 😂😂🤭

Tak ada apa pun sis. Doa yg baik² je. Org dulu² ckp mcmtu sbb tak nak suami tinggal isteri yg tgh pregy dkt rumah sorang². 😊

5y ago

Sesama sis 🌸

Hihihi mitos je tu sis..tapi yela petua org lama ni kita dengar n beringat sudah lah..risau juga akan dtg kan klo x beringat..