8 week

Assalamualaikum. Hari tu sy ada post bgtau ttg kandungan sy. Till now sy kne scan tiap 2week. 2 minggu lepas sy dah scan n ada nampak janin dengan denyutan jantung n masa tu doc kata alhamdulillah dah 6 minggu. Jd tarikh berubah x ikut kiraan sebenar. Tp kne scan lg 2week utk pastikan usia janin lagi. Semalam, slps 2 minggu sy pergi scan balik. Tapi kne refer ke hospital lain n doc situ bagitahu nampak kantung je x nampak janin pun. Kantung kalau ikutkan doc cakap mmg dh 8 minggu. Cuma dia x nampak janin balik. Sy jd down dan tertanya. Adakah ini normal ?

3 Balas

Wow.. Happy for you ya.. Selasa lepas I masuk hospital kerana terlalu sakit sampai tidak tahan.. Bila doktor scan pun kata ada little pea di dalam.. Tapi tak scan degupan jantung.. Saya pun teringin nak dengar little pea..

bestnya sis 6minggu dh nmpk denyut jantung...Sy lgsg x nmpk jantungnya sampai usia 2bln lbh dh ni.Pelik betul.Doktor hanya sahkn sy gugur dh sbb xda denyut jantung tp baby membsr mcm biasa.hmmm...

tkpe dulu biras sy 12week baru nmpk janin hehe .. dah 4 bulan dah anknye skrg . kuat bebel!😆