Jalan jauh

Hai mommy semua, nak tanya 31 weeks bahaya ke kalau naik kereta jalan jauh. Saya dari n.sembilan nak balik kelantan raya ni 😅

7 Balas

Saya 13 minggu dah g jln johor ke terengganu 😁 tapi ikut nasib la..klu kandungan kuat…selamat la……..klu takut..baik x payah…….takut terhentak2…. Saya x balik raya pun…..duk rumah je……sebab dah 36 minggu….lagipun malas nak balik…….Rehat je la dkt rumah……huhu

Saya 37weeks drive dari Langkawi ke Selangor sbb nak berpantang kt rumah mak. Alhamdulillah 38 week nya saya bersalin sbb induce gdm. Kena selalu berckp dgn baby jgn keluar dulu and kena set mental kita. I Insyallah all will be well sis.

Sy dah 38w++ ni suami cadang nak balik kelantan dari slgr sabtu ahad ni. Sy kata siap2 dah hujung2 ni takut la nak jalan jauh2, kalau awk 31w boleh je lagi, cuma kena banyak berhenti2.

2y ago

Hahah tu laa mmg tak beraya la ni, pantang time beraya 😅🤣

sye bru lps blik klantan 2minggu lps dlm 18minggu.. alhamdulillah..takder rse nk buang air slalu tpi sakit belakang mmg menganggu dan rse nk muntah sbb jln jauh..sabar je la..

Boleh je. Saya dari selangor balik kelantan masa 35weeks. Tapi kena banyak berhenti 😁

Boleh tp pastikan bila berhenti mana2, renggangkan kaki ye.

2y ago

Baikk.. t. Kasih ye ☺️☺️

Kena banyak berhenti mummy..