Jalan Jauh

Hai ibu2. Agak2 kalau 33 weeks ibu2 berani lagi tak jalan jauh?? Contohnya dari kelantan ke kL?

14 Balas

Sy xboleh dear..ari tu ke klantan lah.pregnen 30w g kendri kawen..blik dr kelantan keje pulak..sy ade masalah bp..hah masuk hospital 1 mlm.😭 agknya penat sgt.tp xde lah ase pening ke pe.skli cek up bp tggi.ni blik n9 pulak raya lepas..aih cek up eskk.risauu nya lah.mintak2 lah xde bp tggi

Saya 34w bru smpai kuala perlis dari johor 10 mlm td..12jam pjlnn sbb 4x berhenti berehat nk lurisln pinggang dulu sblm smbg pjlnn smula..insyaAllah sis bole tp mmg kna byk kali bhenti..

5y ago

Terima kasih sis. 😘

Kalau sis kuat & larat nak jalan jauh boleh je sis yg penting bawak semua barang, standby in case 😅Saya dulu masuk 37weeks dah tak berjalan jauh 😊

Sy dlu 37weeks jln2 lagi pergi bercuti dari penang ke KL. Balik dari KL tu esoknya sy kluar tanda nak bersalin..terus admit wad bukaan 4cm dah hehe.

5y ago

Wahh😍best nye sis

Kena stop lpas 2 3 jam perjalanan.. lg kerap lg bagus.. regang2kan bdan skit.. beg labor room klau sy memang spare siap2 kt bonet.. 😅

Alhamdulillah, sy 35 week hari tu dr johor ke tgg dlm 8-9 jam gak, tp kerap brenti la sbb lenguh pinggang kaki sume...haha

No prob, jangan jalan kaki sudahlah dari kelantan ke kl. Sediakan siap2 lr/ward bag dalam kereta.

Sy 39 weeks g balik beraya Raya Haji ke johor dri sepang. Hehehe, belum bsalin lg ni

5y ago

Wahh sis. Dahh 39 weeks. Kira dh xlama dh tu. 😍Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis😉😉

x kot lg msm cvd skrg ni 😅 tapi atas ibu2 lh jgk kot ad ursn y pntng ke 😊

Sy 37weeks masih berjalan jauh jika sis larat,sy siap2 bwk brg sy 😁

5y ago

Tq sis for your answer. Hihi 😘