Travel jauh - 31 weeks

Hi cuma nak tanya bahaya ka kalau travel jauh kalau dah masuk 31 minggu. Dari penang ke selangor nk attend kenduri.#firstbaby #ingintahu

2 Balas

jauhnya nak jenjalan kenduri. kiranya ni last trip bercuti laa ni sebelom pantang. pendapat saya la kan. boleh je pegi. bawah satu beg bersalin satu. dalam beg tu mesti ada. ✅️ buku pink ✅️ baju baby 2 pasang ✅️ barut baby 3 helai ✅️ set mini (bedak, losen, mandian) ✅️ towel baby ✅️ selimut/ kain bedung baby ✅️ 5 keping pampes baby ✅️ 2 pasang pakaian ibu (kalau boleh yg ada zip dada atau ada butang) ✅️ spender, pad ✅️ towel ✅️ keperluan mandi dan personal ✅️ kalau ada pam susu lagi bagus bawa sekali beg bersalin ni. manalah tahu kot bersalin awal ke apa kan. buku pink tu paling penting. lagi satu, pesan kat asben tu. bawak kete elok2. tanak masuk2 lubang atau langgar je bumper atas jalan. gegar2 ni tak elok utk ibu mengandung. jangan lupa baca doa naik kenderaan. have fun untuk p kenduri + short vacation sebelum bersalin. nanti dh kena kurung dah.. hehe. * try to notice dan aware, kat mana hospital yg berdekatan. in kes of emergency. 😊

2y ago

Yaa kenduri kwn baik. Itula jauh sgt tambah yg ni first pregnancy rasa takut juga la 😅. Ok terima kasih byk2 sis utk detail info & doa inshaAllah sya cuba praktikkan . Terima kasih skli lagi moga Allah permudahkan urusan sis sekeluarga 🥺😊

tiada masalh.. sentiasa pantau pergerakan bayi..jangan lupa bawa buku kemana-mana sahaja.. selamat berjalan dan jaga diri

2y ago

Noted sis. Terima kasih atas peringatan😊