perjalanan jauh semasa 17minggu

Hai mommy semua , Nak tanya masa kandungan 17minggu boleh naik kereta jalan jauh tak ? Dalam 4jam perjalanan nak balik kampung . Bahaya tk ? Tq

8 Balas

Sy msa mngndung 7 bulan ank prtma cmpny tmpt suami krja buat fmly trip ke thailand naik bas dari johor ke thailand perjlnan hmpir 24 jam dlm bas,sakit ye msa dlm bas tu tuhan je thu xdpt bring tk dpt pusing kiri kanan duduk je spjng perjln smpai bontot ni keras rsa ye sbb trlmpau lama dduk..cdgn sy klau nk jln jauh pstikn ad berhnti2 n bwk bntl utk sndr dkt bljng bdn n ltk di bwh bontot bia tk skit..

Boleh je sis 👌 depends badan masing2. Mcm sy awal pregnant ulang alik minggu balik johor sbb PJJ dengan husband naik bus. Alhamdulilah sepanjang preggy takda morning sickness and selamat sampai ke destinasi. Skrg dh masuk 31 weeks heheh

InshaAllah ok, ikut badan masing2 jgk. Saya 4 bulan pertama pregnant, tiap2 bulan ulang alik jb-klntan walaupun tgh alahan. 14 weeks alhamdulillah rezeki pergi umrah. Skrg tunggu masa nk bersalin dah 😊

4y ago

Alhamdulilah . Tq sis . Semoga dipermudahkn segala urusan ❤️

inshaAllah ok je sis. sy masa 11 weeks. Baru lps warded. terus blik kg. dlm 7 jam perjalanan. kalau naik kereta. lapik dgn toto atau comforter. baring bg bdn selesa. Smoga dipermudahkn urusan sis. ❤️

2nd trimester is the best time to travel kalau kandungan tiada masalah.sy masa 27wks travel from Sabah-KL-Besut.Alhamdulillah semua baik2...

4y ago

Wahh seronok nye , ni nak balik kampung jumpe nenek lama tak jumpa sjk pkp . Rindu sgt .

Boleh je sis..sy siap pegi songkhla thai masa pregnant dalm 13w macam tu..btolak dri johor😂 mau petak bontot

Boleh je.bwh punggung dgn blkg bdn alas dgn bantal.then pesan husband bwk kete jgn terhentak tu je

Alhamdulillah..semuanya ok

4y ago

Alhamdulilah tq sis