BUKA BUKU PINK

HAI MOMMY SEMUA , maaf bertanya , haritu saya nak booking untuk buka buku pink , pastu nurse bagitau la apa yang perlu bawa , dan saya terlupa nak tanya kalau buku pink pregnant sebelum ni tkdak mcm mna , time tu dia mcm badmood ja kan sbb staff tk bnyk , takut nak tanya lebih2 , jadi saya nak tanya masih boleh ka buka buku pink kalau buku sebelum ni terlupa letak mana , sebab dah bertahun dah jadi tk ingt dah .. agak2 nurse marah tak ?

4 Balas

Saya baru buka pink untuk baby no3 semalam. Tak bawak buku no1&2 sebab saya dari kampung terus ke klinik. Tak singgah rumah utk amik buku. Nurse tak marah pun asalkan mommy boleh jawab soalan dia & ingat details pregnancy & kelahiran sebelum ni Cth:- -Kaedah kelahiran no 1&2 (normal/czer/vacuum/forceps) -Risiko waktu hamil (gdm/gbs/dll) -Kelahiran matang atau prem. Lahir pada minggu ke berapa. -Anak anak lahir di mana. -berat kelahiran anak & panjang anak -anak kuning atau tidak -ada komplikasi waktu kelahiran tak

11mo ago

Hehe takde la nurse okay je. Dorang tak garang dah sekarang. Saya mengandung & bersalin tiap tahun pun tak kena marah 🀣

saya buka buku pink anak ke 2 tak bawa pula buku no 1 sbb mmg tak tau. takde pulak dorang marah ke ape. maybe dia nak tau medical history awk masa bersalin sebelum ni kot ada issue/sakit apaΒ². bila saya tak bawa dorg tak kisah apa pun, cuma byk tanya aje la apa2 masalah berkaitan dgn kelahiran sblom ni sbb dorg nak buat note baru.

klau hilang bgtau je hilang. dia nk data2 dlm tu, sejarah kehamilan lps

selalu nurse tny sejarah kelahiran je..