BUKU PINK

Hai mommies.. Kalau nak buka buku pink dekat klinik kesihatan kena booking dulu atau boleh walk in ya? Dah 10 weeks.. Agak2 kena marah tak sebab baru nak buka 😅#firstmom

20 Balas

kalau walk in pun selalunya dia just akan bagi appointment untuk hari lain, tak buka buku terus hari tu. takat KK dan KD yg saya pernah pergi lah. jadi untuk tak susahkan diri, better call dulu. kalau call tak dapat, baru walk in.

kk tmpt sy lebih mudah walk in. straight ke kaunter ibu anak, nanti misi hntr straight jumpa pic yg handle tarikh book. pastikan bawa gmbr scan yg dh npk janin dan fetal pole, lebih mudah.

Saya pun baru nk buat buku pink next week. Saya pregnant 11 weeks. Nurse xmarah pun. Haritu saya call dlu untuk tanya cara nk buka buku pink. Dia suruh walk in book and amik kad appt tu

ikut kk masing2. klu sy hritu, sy walk in lpstu nurse bg tarikh siap2. sy buka buku 9w, skrg sy dah 12w. mmg bwk2 dokumen2 tu tp last2 nurse suruh sy sndiri isi.

cuba call kk/kd berdekataan rumah awak. tanyakan procedure. kebanyakkan kk/kd akan minta kita dtg masa 12w. ada yg boleh walkin ada yg kena buat appointment

Booking dulu, better awak call dulu klinik tanya nak bukak buku pink nanti nurse akan bagi tahu bile boleh datang. 10 week tu okay lagi nak buka.

Walk in or call je, nnti dia bg tarikh appointment. Nurse tak kan marah aslong tak lebih dari 12w. Saya buka buku pun masa 12w

sorryy nyelit. nak tanya, nk bukak buku pink wajib ada kad kawin ke? sbb xbuat kad lagi.. ada sijil nikah tu je la

5mo ago

Sama bukak kt kk taman nirwana, nurse cuma mntak ic shi.

Bergantung pada prosedur KK kawasan rumah awak. Nak lebih kepastian boleh call KK. Kalau tak berangkat, baru walk in.

Sy buat time 13 week, nurse x marah pon. Cuma walk in utk set appointment dulu, bukan terus blh buat buku pink.