BUKA BUKU PINK

HAI MOMMY SEMUA , maaf bertanya , haritu saya nak booking untuk buka buku pink , pastu nurse bagitau la apa yang perlu bawa , dan saya terlupa nak tanya kalau buku pink pregnant sebelum ni tkdak mcm mna , time tu dia mcm badmood ja kan sbb staff tk bnyk , takut nak tanya lebih2 , jadi saya nak tanya masih boleh ka buka buku pink kalau buku sebelum ni terlupa letak mana , sebab dah bertahun dah jadi tk ingt dah .. agak2 nurse marah tak ?

4 Balas

Saya baru buka pink untuk baby no3 semalam. Tak bawak buku no1&2 sebab saya dari kampung terus ke klinik. Tak singgah rumah utk amik buku. Nurse tak marah pun asalkan mommy boleh jawab soalan dia & ingat details pregnancy & kelahiran sebelum ni Cth:- -Kaedah kelahiran no 1&2 (normal/czer/vacuum/forceps) -Risiko waktu hamil (gdm/gbs/dll) -Kelahiran matang atau prem. Lahir pada minggu ke berapa. -Anak anak lahir di mana. -berat kelahiran anak & panjang anak -anak kuning atau tidak -ada komplikasi waktu kelahiran tak

12mo ago

Hehe takde la nurse okay je. Dorang tak garang dah sekarang. Saya mengandung & bersalin tiap tahun pun tak kena marah 🤣