Pregnant first time..

Hai mommy... Saya nak tanya.. biasanya kita scan baby memang setiap dua bulan ke? Sbb sy pregnant 14minggu.. buka buku pink waktu 10 minggu haritu.. dan hanya masa buka buku je klinik ada scan baby.. tadi utk checkup 14 minggu hanya ambik darah je.. tak ada scan apa pun.. memang normal scan baby 2 bulan sekali ke.. 😊 sbb hati terasa nak pergi klinik swasta pulak hanya sebab nak tengok baby okey atau tak dalam perot ney.. yelah 14 minggu kita x rasa lagi pergerakan ke apa ke.. jadi hati ney tertanya tanya keadaan baby dlm perot okey ke tak.... 😅 Apa punya perasaan ibu entah saya ney.. risau terlebih... 😥

17 Balas

Kalau kk gov 3x sahaja smp bersalin..juz kalu Ada masalah br scan kerap ats keperluan...☺️

4y ago

ohh yeke.. faham faham.. tq sis.. 😊😊