cucuk Jena vs Dexa..mana lagi sakit?

Hai mommy... Sape pernah cucuk Jena dan Dexa... Antara dua ni mana lg sakit?? Ada yang ckp cucuk Dexa ni sakit..... Takut...

27 Balas

Dexa. Entahla pada saya tak sakit pun, nurse pun pelik dgn saya haha 😂 sbnrnya pada mind set individu masing2. kalau pikir sakit, sakit lah dia. Bertenang sahaja,zikir & doa pada Allah moga lancar & dipermudah semuanya. Yg penting utk anak dlm kandungan juga ;) alhamdulillah anak saya dah 7 bulan skrg, sihat sangat

Saya 2 bulan warded sampai bersalin. Sepanjang tu banyak kali tgk org kena cucuk dexa ni. Ramai yg ngadu sakit. Tapi bile time saya plak kena cucuk, xde la rasa sakit sangat pun. Mungkin sebab da prepare dan tawakal dari awal kot. 😂😂 Jena x pernah lagi. So xtau nak cakap. Apapun mindset jugak la kena setting

2y ago

Lamanye duduk wad.... Kite kali kedua cucuk baru sakitnye menyengat.. Mak aiii.... Duduk wad lama sbb ape wak?

Dexa sakit sbb ubat tu pekat so nurse kena cucuk pelan2. Lps 5 minit rasa sakit tu makin lama makin kuat smpi menitik air mata 😆Masa 1st jab Dexa sy contraction kuat mlmnya. 2nd jab esoknya nurse tekan sikit2 masukkan ubat barulah ok. Tak sakit langsung👍

tak pasti mana lagi sakit.. sya tak pernah cucuk jena so taktau rasa dia mcm mana.. dexa tu memang sakit tapi tahan air mata lah lepas kena cucuk tu even tangan kebas

dexa...hahaha..sakit woo..ank 1st n 2nd merasa .. anak 1st 1kali je cucuk dexa..anak 2nd dexa dan tahan sakit.. then cucuk dexa dan tahan sakit lg..hahah..paduu..

ingat balik dulu masa cucuk dexa haih..kenangan.. suami dok pujuk lepas cucuk tu sbb tangan kebas and mmg sakit masa tu.. tapi untuk anak sya kuatkan lah diri

Saya pernah cucuk dexa..Time nurse cucuk tu saya mmg tawakal je.. Sakit boleh tahan la.. Tak ada la sampai nak nangis.. Rasa macam kebas kebas mcm tu je

dexa sakit.. memang sakit bagi saya lah tak pasti orang lain rasa mcm saya ke tak.. saya ni lembik sikit orang nya.. cucuk dexa tu menangis tau!

Dua dua anak saya kena cucuk dexa.. nak kata sakit tu memang sakit tapi masih boleh tahan.. cuma dia kebas lah lepas inject tu lama lama hilang

saya dulu menangis kena cucuk dexa ni.. 1st dose boleh terima lagi...2nd dose meleleh jugak akhirnya.. haih nasib baik tak cucuk tempat sama