petua

Hai mommy Ada petua x baby kuning

2 Balas

Hritu sy mkn anggur hitam.. lepas mkn.. bagi bby breast feed byk kali..jgn bg bby tdo je..klu dia asyk tdo kejutkn dia menyusu badan....haritu bby sy turun kuning cpt..tp mommies tau kena mkn buah anggur tu bkn bby..sbb apa mommies mkn..akn dpt pd bby..mg bbynya cpt turun kuning ya..take care.

5y ago

Oh sblm terlupe..sy juge mndikn bby sy dgn mndian herba tyt..mandian herba bayi xslh nm nya...keluaran tyt. Tu pn bgus.. sy buat dua2.. mkn anggur hitam then bf bby...then pg n ptg mndikn bby ngn mandian tyt..klu zmn dlu2 nenek n mak bile bby kuning mndikn dgn tea cina bli dkt kdai sinsei jemur bby pd matahari awl d pg hri..la ni tgk tyt nye product lebih kurang sm mcm tea cina nye product tuk mndi zmn dlu2.. 😉✌

Kerap susukan baby sejam or dua jam sekali. Lagi kerap dia kencing & berak lagi bagus.

5y ago

Jangan bagi dia tido siang sgt tau sis. Tu pon kasi naik jugak. Jgn bagi kena panas matahari. Malam bukak lampu jgn bg gelap buat sementara waktu.