petua

Hi mommy, ada petua untuk turunkan kuning baby?

6 Balas

Kalau ikot pengalaman sy la sis, sy minum susu kambing 3x sehari. Pastu bf baby. Mmg baby akn berak kencing selalu. Bila cek kuning, Alhamdulillah mmg surut banyak bacaan kuning tu. Ank sy g6pd. Nurse sendiri bgthu ank dia sebulan lebih jgk kuning. Paling lama 2bulan

4y ago

Skrg sy mix bf dgn fm sis.

Akk darah o+ ank2 susah nk surut dr kuning..semua ank akk hantr ke klinic ..sbb dh mcm2 usaha segala petua dh amalkan..makin naik ada lah..last2 nk dok bwh lampu biru tu jgk br turun kuning..

4y ago

Alhamdulillah

Selaluye bila dah discharge dari hkl ..kepagi esokye suami akk akan jemur dia Kat luar Masa panas pagi lps tu mandikan dgn daun belimbing.. insyaallah Kita iktiar

4y ago

Daun belimbing pun dah cuba. Tapi tak turun jugak. 🤣 besok nak jemur sikit

Kerapkan menyusu badan untuk bayi... Paling baik... Setiap 1/2 jam sekali

4y ago

Sy kejutkan pun taknak bangun

Sy mandikan baby dgn air cap badak dan bykkn menyusu Alhamdulillah ok

Teruskan bf bby dear...setiap 2jam kjut bby suruh dia mnum