pampes utk newborn

Hai mommies..nak tanya pendapat la..rasa2 kalau pampes saiz S boleh tak pakai utk newborn..besar sgt ke?thanks in advance

10 Balas

Tengok juga pada berat bayi. Kalau anak besar, boleh la. Tapi kalau setakat 3kg ke bawah, saiz S untuk newborn agak besar. Bila pampers terlalu besar, kita tak perasan pampers dah penuh. Nanti kesian kat anak juga, melecet. Jadi untuk sebulan dua ni, beli saiz NB sikit je dulu. Kalau bayi dah besar, tukar saiz.

5y ago

Tula..susa sgt dptnye..hot seller kot..😅..btw thanks sis

Utk baby sy yg br lahir sept hr tu berat 3.25kg sy beli size S.sbb size S utk 3kg keatas.dlm ms sminggu lebih berat baby naik ke 4kg.jd size S tu oķ utk newborn

5y ago

Sy mgu dpn bru nk buat last scan..bru leh tahu berat bby kot

biasa tngok ada tulis berat baby. tngok 3 kg ke atas. sy ambil huggies newborn je. berat 5kg keatas tp nmpk mcm kecik je.

5y ago

Sy beli pet2 s 3kg keatas die tulis..

Doktor ckp hari tu.pet pet saiz s kecil blh muat newborn..sbab doktor tu pun pakai pet pet..tapi sya beli diapex nb

5y ago

Yeke..thanks sis..

Sy beli 1 pack je pampers NB. Habis yg tu terus pakai S. Baby sy less than 3kg. Tp bila BF, cepat je naik berat baby.

5y ago

Okey sis..thanks for info😊

Ikut saiz baby. Kalau nak beli saiz nb jgn beli banyak-banyak.

5y ago

Yeke..nie tak tahu la lahir besar mane😅..

Sya dulu beli new born ..tapi baby besar..jadi tak cukup

5y ago

Okey sis..thanks tau

Saya pakai newborn punya dan beli yg pek keci saja

5y ago

Thanks sis

Boleh je sis..xbeza byk sgt pun 😊

5y ago

Yeke..thanks sis

Bolehje

5y ago

Thanks sis