vitamin C

Hai mommies. Sy pergi kk sy hanya dapat folic acid, vitamin b complex dan iron tablet. Any recommended vit c tak from mommies semua? Sy masih survey. Musim2 berpenyakit ni kena tambah supplement untuk imunisasi badan sendiri kan hehe. Thankyou yaa ?

9 Balas

Owh klu sy kk kt putrajaya ni dpt 4vit..folic acid..vitamin c 100mg..vitamin b kompleks dgn iron..nurse n doc ckp vitamin tu yg penting masa pregnant..ada stgh org dia amik pil kalsium or lain2 utk tambahan..mgkin sbb x minum susu.susu sy minum..jd sy xde amik tambahan lain dh..vitamin c bole amik dr buah2 jgk..sy mkn oren..jambu batu cmtu..

4y ago

Huhu.. Sy cuba minum lazz choco akrg

sy mmg sejak dlu sblm preggy dh consume vitamin c.. dan lps preggy ni sy ade tnya doktor still blh consume tak? doktor kata boleh... nurse pn kata boleh even sy dh dpt ubat dr kk.. diorang nasihat makan asing2 mcm satu siang satu malam.. jgn bertembung.. sy ambik suppliment vitamin c blackmores ..

4y ago

Oh okay sis Terina kasih 😁

mintak je sis kalau dia tak bg . sebab ada yg dapat complete . why sis tak dapat pulak. government kan . patutnya kk tu bg complete . sbb tu hak kita sebagai rakyat malaysia . 😂 jangan main beli je . takut exceed dose.

4y ago

Entahlah berbezaa tempat kot

Vit.c tak perlu kcli anda mgalami selesema sbb supplement tambhn ni membebankan buah pinggang utk bkja lbh keras..da la pregnant kna mkn mcm2 ubat utk tumbesaran bb

4y ago

Okay terima kasih 😀

3 tu dah cukup dah. Tapi kalau nak makan supliment yang lain baik rujuk Doctor, sbb kita tak boleh simply amek ubat ubatan. Takut baby terjejas

4y ago

Ooo baik. Terima kasih 😀😀

Macam sy kalau tak dapat, nurse suruh makan buah2 yg ada vit c. Dia tak bagi makan vit c sembarangan. Apa2 kena refer doc dulu.

4y ago

🤗♥️

Kalau saya, saya suggest sis makan buah buahan atau minum jus buah sebagai slumber vitamin c

makan yg kk bagi pun dah cukup untuk tambahan minum susu setiap hari.

4y ago

Oooh. Dulu sy suka minun susu, skrg sejak preggy dah takleh telan huhu. Anyway mekasih sis 😀

Sya dPt semua tu kk bgi,