Supplement

Sy pregnant 17w.skrg just ambil supp vitamin c & B complex with folic asid..sy ade dpt iron tablet dr kk.boleh ke ambik..sy dh tny nurse incharge ari tu.dia ckp xpyh..sb sy tgk dlm kt botol B complex ade vitamin B12 nie (iron).nie pn confuse lg...nk mkn ke x

2 Balas

ikut je saranan nurse. apa yg kk bg ambik je, yg dia kata x pyh ambik x perlu mkn. sesimple itu. supplement yg beli sendiri mesti tanya doktor dulu boleh ambik atau tidak

2y ago

nurse swasta ke awak jumpa tu? hb result awak mcm mana okay ke? b12 bukan iron, x sama

hb ok tak? vit b12 bukan utk tambah darah. iron tablet ialah ferrous fumerate. benda yg berbeza