perut

Hai mommies semua, saya nak tanya. Before pregnant saya ni buncit dan perut berlapis. And sekarang preggy 11 weeks. Normal ke kalau tak nampak apa apa lagi ? Kadang kadang bila tengok perut rasa macam tak preggy je. Tapi simptom preggy semua ada kecuali morning sickness. Risau pula saya

13 Balas

Sy pon jenis perut berlapis sblm pregnant. So sampai 4 bulan mmg perut tu same je mcm sbpm pregnant. Masuk 5 6 bulan baru lapis tu hilang. So org ckp perut kecik padahal perut besar tu mmg sejak azali dah ada.

saya mengandungkan anak pertama 14minggu gan kedua xtahu diri mengandung sbb xnmpk perut besar ..pastu bila jiran2 tegur saudara tegur baru pergi check rupanya mengandung ..

Normal je sbb masih kcik lg babynya...sy 7bulan ke atas bru nmpk prut besar dr biase ..klo bdan berisi kdg smpai da 8 bulan pon ade yg xnmpk lg..nak2 klo baby kcik..

Sy pregnant 8 bln ke atas bru nmpak perut.. Sama la sblm pregnant mmg dh buncit. Tp bila pregnant ramai lak ckp xnmpak perot, perot kecik. Confius jap...

4y ago

Tggu 9 bln plak sis... Xlarat rasa nk bawak perut. Sy tggu hari je ni... Mcm cpt lak perut membesar. Smpai husband pun tkot tgk.. Sbb tegang semacam. Skrg nk bangun kena mntak tlg husband. 😅

Sy jns yg buncit.. 7bulan baru nmpk perut .. even dh 9months pun still ada org kata perut sy kcil, tp bila bby lahir..3.2kg gak la berat bby

11week janin baru je brapa cm, dlm 5-6cm mcam tu. Cer ambik pembaris ukur 🤭🤭

Sy ni sis...nk msuk 6 bulan br nampak prt..tu pun kecik je..11w br lg tu..sabo nah

11week kecik sangat sis😅 saya 4bulan pun pakai baju kerja tak nampak sangat.

4y ago

Sama laa sis dh 4bulan pon bile pkai bju tshirt tk nmpk langsung bby bump. Nmpk cam perot lepas kenyang mkn je. Hahahahaha.

Sy buncit berlapis xsure baby bump ke lemak. 😂 Lebih bmi sblm mngndung

Normal sis, perut akan nmpak besar dn menonjol bila 5 bulan dah.