Morning sickness

Salam and Hi. Nak tanya, normal ke pregnant dah masuk 6w tapi tak ada morning sickness apa apa cuma kadang kadang perut rasa kejang dalam 3-5minit sahaja. Perut asyik rasa macam masuk angin dan kerap kentut. Bila malam sahaja membuang tapi cair (cirit). First baby and tak jumpa doctor lagi tu nak tanya pengalaman ibu lain.

19 Balas

awal2 memang takde lagi macam saya, dah 7-8 weeks ni dia dah start xleh nak telan nasi, xleh bau nasi lemak, xleh nak minum air yang kte suka minum, xleh masuk makanan yang selalu kita makan. asyik gelisah je . penat sgt . emosi xstabil. sy pun first baby jugak . tp letih kalau dh start mual2 ni. makan ubt thn muntaah pun xbrkesan.

2y ago

samalah sy oun start mual2 muntah loya pening kat week 7 8 smpai skrg 😅

sy ank first x rasa pregt.. tau2 perut besar n bersalin..😄 nasib preiod teratur.. bila stop terus check.. klo x.. x tau pregt😅 ank second ni bru ada morning sickness.. lain ank lain ragamnya🙈

2y ago

Stoknyaaa sis, thanks info 🥰

normal & ada juga ibu yang mengandung takda alahan sepanjang mengandung. macam saya masa awal 6 minggu tu takda alahan juga rasa kejang kat perut ja. masuk minggu ke 8-14 alahan. lepas tu ok semula.

2y ago

Terima kasih awak 🥰

InsyaAllah normal. sy begitu juga sis. nnt 10w bru ada alahan ringan mcm x suka bau nasi, ubat gigi... Masuk 14w hilang dah alahan tu.. Perubahan hormon sbb pembawakan baby setiap org x sama.

2y ago

Terima kasih sis 🥰

In shaa Allah normal tu sis sbb saya pun camtu. So far dah 16w pun still takde morning sickness cuma part cirit tu je alhamdulillah saya tak kena. Jgn risau ye.

2y ago

Terima kasih sis 🥰

alhamdulillah sis xde morning sickness. perubahan sementara tu biasa utk awal kehamilan, tp jika mudarat boleh cepat rujuk doktor

2y ago

Terima kasih 🥰

I dah 20 weeks pun tak de apa apa just loya n cramping je! I first 2 months vegetarian tak boleh makan meat!

2y ago

Terima kasih 🥰

Normal je tgok atas bdn org. Ada yg dh start alahan ada yg start lambat. Mcm sy start 6 weeks-15 weeks 😊

2y ago

Terima kasih 😍

normal sis, sy pun mild sickness je. skrg dah 20 weeks pun takde alahan. setiap bdn berbeza ya.

2y ago

Baik, terima kasih sis 🥰

Normal je , saya awal2 pon tkde , masuk 9 weeks terus ada alahan muntah2 , takleh bau masakan

2y ago

Terima kasih awak 😍