Ubat Tambah Darah

Hai mommies, selain ubat tambah darah yg kk bagi.. Apa ubat tambah darah yang bagus utk tambah hb ye? Sbb lepas sy makan ubat yg kk bagi rsa pening2.. Ke sy x sesuai ngan ubat tu..

12 Balas

Nanti bila next appointment boleh bagitahu keadaan sis masa makan ubat tu, mcm sy sebelum ni mkn prenavit lepas tu susah nak jumpa di farmasi sy tukar new obimin hb drop sikit dan doktor bagi sample obimin plus & obical.. Dan sy teruskan mkn yg tu beli sj di farmasi, selain itu kena makan sayur Dan buah yg kurang manis..

Cuba mnta iberet.. x pun sebenarnya disamping kita ambil ubat tmbh darah ni, pemakanan sayuran mcm bayam, brokoli, daging semua tu pun lg byk membantu..

Pregnancy sblum ni pernah ambik iberet..now doktor bg obimin pluz. tp pengambilan makanan yg kaya dgn zat besi perlu juga.

Inform nurse/doctor. Nti dorg akn tukar yg len. Zincofer n sangobian ramai yg x thn tp bagus tok nek kn hb

Kalau pada pndpt sy, zincofer sbb ay mkn naik hb drh. Ianya All in One makan tu saja.. X loya bagi sy

Sy minum jus mamariam sis..sy folid acid smpai 2 bji pon hb still 10 tak naik 11

5y ago

folid acid bkn utk tambah darah ye puan😊

kalau xminum tak pe ke? magsudnya sy akan cri ubt yg lain sesuai(utk tmbh drah)??

Boleh minta tukar ubat sis Obimin, maltofer, zincofer Sy makan 4 serangkai tu ja

5y ago

Tq mommies

Boleh cuba bayar merah, jambu batu

Sy sesuai dgn maltofer jer