Tip Minum Air Gula

Hai mommies, saya nak tanya ada tips tak minum air gula. Haritu saya dah buat di KK bacaan lepas 2jam 7.8 lebih sikit saja. Masa tunggu dua jam tu nurse saya pesan suruh aktif. Saya boleh ja jalan dlm 2 round tp rasa jugak kaki tu macam lemah & pening. Esok saya nak repeat pulak minum air gula di klinik swasta sbb nurse saya suruh repeat untuk confirmkan balik. Ada kawan saya bgtau masa tunggu 2 jam tu baik duduk rehat saja sbb nurse dia pesan macam tu. So korang yang tak sangkut buat apa masa tunggu 2 jam before ambik darah tu? Boleh saya tau?

2 Balas

masa sy minum air gula last month, hari yg sama ada appt dgn misi. jadi mmg duduk saja..kebetulan misi nk panggil, ngam2 2 jam ambil darah balik. pregnant sblm ni, appt minum air gula saja..lps minum sy balik rumah then dtg semula. tp lg penat dan pening.

8mo ago

ohh. saya pun ada appt dengan doc. Tapi cepat jugak saya pun appt tu. Ada dlm masa sejam lebih lagi nak tunggu. Nurse saya pesan jangan tido buat keja.

Klu awk larat dan x rasa loya elok lg awk bergerak atau bersenam sikit bg gula td cepat hadam tp saya lps mnum air gula rasa nak muntah. Sy dduk je diam² tgok movie kat hp nak bg hilangkn rasa nak muntah tu

8mo ago

Saya paksa diri saya tu sbb nurse pesan kan suruh aktif. memang saya rasa pening mual & nak tido. Cuma nurse tak bagi. Saya gagah la berjalan sikit sikit.