Result air gula bacaan ok atau tinggi

Minum air gula result sebelum 3.2 & selepas 2 jam bacaan 7.3, ok ke gula tu tak tinggi ke sebb repeat checkup kk tkde pulak nurse inform apa²

2 Balas

ikut pada kk yg awak pergi sis. kalau kk sy sebelum minum bacaan gula tak boleh lebih 5.3, selepas minum tak boleh lebih 6.8. kalau nurse takde cakap apa maknanya tak sangkut

Normal awak. 7.8 ke atas baru sangkut untuk post 2 hours. Next checkup kalau ada apa2 nak tahu terus tanya je. Jangan tunggu nurse inform.