Tahan muntah lepas minum air gula

Hi mommies² semua.. saya nak tanya ibu² yang dah berpengalaman, ada tak apa² tips untuk tahan dari muntah lepas minum air gula? saya first time nak kena minum air gula ni.. bila misi pesan suruh puasa malam n tunggu 2 jam lepas minum air gula tanpa muntah, terus rasa takut 😖 saya dah 15w n saki baki alahan masih ada.. itu yang risau tu.. kalau siapa² ada tips nak buat apa dalam 2 jam tu untuk elak muntah, boleh laa share pengalaman.. sangat² membantu saya. #ingintahu #firstmom

2 Balas

saya masa minum air gula tu, saya mindset dlm otak sya , sya x trfikir ke arah air gula tu, lepas saje minum saya buka video² yg lucu , & saya p luar hirup udara, dan lastly saya hidu minyak wangi fav lah.. so harap ini membantu ,

sblom mnum sapu myk angin/balm kt hidung supaya mase minum air gula tu xtercium bau air gula... mnum cpt2 ckup dua kali teguk, biar cpt abis... lpas mnum cpt2 kumur2 utk ilangkan rse gula dlm mulut